Mediniai argumentai | KaunoDiena.lt

MEDINIAI ARGUMENTAI

Kauną užvaldžiusios aistros dėl medžių šią savaitę taip užvirė, kad jau priminė masinę psichozę, ypač socialiniame tinkle "Facebook".

Galima suprasti medžių gynėjų pasipiktinimą dėl policijos sulaikytų trijų protestuotojų, tarp jų ir advokato. Žinant, kokios aistros kunkuliuoja, pareigūnų veiksmai dvelkia bukumu. Neabejoju, jog bus pripažinta, kad policininkai elgėsi teisėtai, tačiau miestiečių akyse jie virto savotiškais monstrais, negerbiančiais demokratijos principų.

Tai tebuvo savaitės, aistrų ir įžeidinėjimų pradžia. Garsiai apie demokratiją rėkiantys medžių gynėjai tarsi pamiršo, kad tos pačios taisyklės galioja jiems patiems. Ir kad jų nuomonė nėra šventa ir neginčijama.

Viena kaunietė Daiva Povilaitė socialiniame tinkle pasidalijo nuomone, kad jai patinka gyventi besikeičiančiame Kaune. Medžių gynėjams to jau buvo per daug. Jie moterį koneveikė, vadindami įvairiausiais epitetais. Neskanu. Tikiu, kad tarp medžių gynėjų daug nuostabių ir tikrai nuoširdžiai Kaunu besirūpinančių žmonių, tačiau būrys radikalų ir keletas prieštaringai vertinamų politikų gadina visą reikalą.

Kaip ir dvigubi standartai. Tai, kas galima Karaliui, Miško gatvės gyventojams – tabu? Vienas aršiausių kovotojų už medžius (tiksliau būtų pasakyti – prieš bet ką, ką daro dabartinis Kauno meras) Audrys Karalius prieš trejus metus istoriniame Žaliakalnyje prie savo būsto pasirūpino, kad neliktų beržų, esą keliančių pavojų. Tik nupjovus medžius, iš kelmų buvo matyti, kad medžiai – sveiki. Tad kuo A.Karalius geresnis už Miško gatvės gyventojus, paprašiusius pašalinti avarinius medžius?

Šiandien "Laisvės piknike" bus diskutuojama "Kaunas tvarkosi ar Kaunas kertasi". Andrius Tapinas viešai vylėsi, kad bus kalbama argumentų kalba. Būtų gerai, bet, deja, tuo kažkaip netikiu, nes tas pats A.Karalius vakar savo profilyje socialiniame tinkle "Facebook" paskelbė: "Aktualioji dendrologika: jei svajoji būti meru, sysiok ant palmių arba pjauk medžius. Vieną dieną Kaunas tave pastebės." Tokie va inteligento A.Karaliaus argumentai?

Rašyti komentarą
Komentarai (44)

prielaida

kad šitas pats ''pasisamdė'' tikėdamas , kad jam tų gražiai sukapotų medinių malkučių į sodą atveš merijos klerkai - nemokamai ...........

Ėsmė ne vien medžių kirtimas , bet jau ekolognė grėsmė

Biznis, nes vietoj medžių bus pakuros energetikams bei atsiras papildomos mašinų stovėjimo aikštelės,o Vienybės aikštėje yra didelis mero ir verslo interesas, tai požeminis parkavimas mūsų Verslo centrui ....

Anonimas

Liuks liuks karaliuks kiets bachurs
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS