Valdžios reketas: ir gyviesiems, ir mirusiesiems | KaunoDiena.lt

VALDŽIOS REKETAS: IR GYVIESIEMS, IR MIRUSIESIEMS

Kaunas atsidūrė prie didžiulės katastrofos slenksčio. Tam, kad jos išvengtume, turime per tris dienas surinkti pustrečio milijono litų. Kaip patys suprantate, katastrofai išvengti pateisinamos pačios įvairiausios priemonės, net reketas.

Kaunas atsidūrė prie didžiulės katastrofos slenksčio. Tam, kad jos išvengtume, turime per tris dienas surinkti pustrečio milijono litų. Kaip patys suprantate, katastrofai išvengti pateisinamos pačios įvairiausios priemonės, net reketas.

O katastrofos esmė tokia: privatus Kauno "Žalgirio" krepšinio klubas turi skubiai sumokėti beveik pustrečio milijono litų skolą buvusiems klubo žaidėjams. Jei skola nebus sumokėta, klubui nebus leista registruoti dviejų užsienyje nupirktų krepšininkų. Nesumokėjus skolos, komandos niekas neišmes iš Eurolygos ar LKL varžybų, tiesiog teks žaisti be dviejų užsieniečių.

Gavusi "Žalgirio" pagalbos šauksmą, miesto savivaldybės vadovybė skubiai ėmė veikti – administracijos direktorius nurodė savo pavaldiniams kreiptis į savivaldybės valdomas įmones, kad šios įvairiomis formomis skirtų "Žalgiriui" pinigų. Kitaip sakant, savo uždirbtus pinigus laisvanoriškai-priverstiniu būdu atiduotų "Žalgiriui".

Visi žino, kad savivaldybės įmonės pelną gauna už kauniečiams teikiamas paslaugas – transporto, komunalines, vandens, šilumos tiekimo ir net laidojimo.

Pagal verslo logiką, kiekviena įmonė planuoja savo pajamas ir išlaidas, dėlioja verslo planą, todėl, kaip bus, jei teks neplanuotai padovanoti pusę milijono uždirbtų litų? Kaip mokėti atlyginimus darbuotojams, plėsti veiklą, mokėti mokesčius? Akivaizdu, kad jiems nieko kita neliks, kaip šią paramą "Žalgiriui" įskaičiuoti į paslaugų kainas. Taigi, mielieji kauniečiai, mūsų laukia didesni mokesčiai. Ir tai – dėl dviejų legionierių, dėl vadybos abėcėlę sunkiai kremtančios "Žalgirio" vadybos? Ar ne per didelė kaina?

Juk savivaldybė šiemet komandai skyrė solidžią paramą iš miesto biudžeto, "Kauno energija" "savanoriškai" skyrė "Žalgiriui" milijoną litų, "Kauno švara", be piniginės paramos, pasirašė 2 mln. litų laidavimą paskolai. Žinoma, niekas nepasidomėjo, kaip tie pinigai buvo išleisti.

Liūdna tai, kad miesto vadovai reketuoja ne tik gyvuosius, bet ir mirusiuosius. Vos keliasdešimt tūkstančių per mėnesį uždirbančiai savivaldybės įmonei "Kapinių priežiūra" buvo neoficialiai pasiūlyta gelbėti "Žalgirį" 50 tūkst. litų suma. Todėl nesistebėkite, kai liūdną akimirką sužinosite, kad dvigubai pabrango iškasti duobę.

Savivaldybės įmonės negali pasipriešinti šiam miesto vadovų nurodymui, jos skubiai šauks valdybų posėdžius ir sukandusios dantis ieškos būdų, kaip atiduoti savo kruvinai uždirbtus pinigus "Žalgiriui".

Neabejotina, kad šia situacija susidomės ir tyrimus pradės specialiosios tarnybos. Tada gali būti pakratyti ne tik "katastrofos" gelbėjimo plano užsakovai, bet ir įmonių valdybos, lengva ranka atidavusios pinigus "katastrofai" likviduoti.

Kyla tik vienas klausimas: kas paskatino Kauno merą imtis tokios rizikingos "katastrofos" likvidavimo metodikos? Meilė "Žalgiriui" ar nemeilė kauniečiams?

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

Hark

Kupcinskas teisingai padare - uz Kauna ir uz Zalgiri. O ka padare del Kauno ir Zalgirio Labanauskas? Rinkimai arteja, zinosime uz ka balsuoti.

Stepons

Teisingai,tegu aludariai remia. Jie per krepšinio rungtynes daugiausia paplėšia pinigo. O savivaldybės įmonės tegu remia iš išsimokamų dividendų.

Norma

O ką gero padarė tas afganas Labanauskas ? Išpirdolino jį iš Vandens kelių direkcijos už lėšų grobstymą. dabar vėl taikosi prilisti prie valdžios. Debilų debilas, o pamokymus žarsto kitiems.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS