Visur sugeba, Kaune – ne | KaunoDiena.lt

VISUR SUGEBA, KAUNE – NE

Pastaruoju metu įvairių lygių Kauno viršininkams ėmė nesisekti ką nors organizuoti. Suorganizuoji kažką, ir tik šast – reikalai pasisuka visai ne taip, kaip planavai. Nei čia tau šlovės, nei pinigų – vienas vargas.

Kad ir muzikos festivalis romantišku pavadinimu "Granatos Live". Kodėl jis turi siautėti unikaliame muziejuje – visiškai neaišku, bet juk ne už dyką. Tik staiga ima ten melomanai ir suskaldo vieni kitiems kaukoles, o galiausiai dar padega porą išskirtinių trobų. Nenuostabu, dar iš sovietinės mitologijos žinome, kad granata nesprogo tik Marytei Melnikaitei, kitos kada nors sprogsta.

Arba štai sugalvojo kažkas papjauti šiek tiek medžių Kleboniškio miške. Kam juos pjauti – irgi nežinia, šaligatvių jie čia nekilnoja, o kad gauti tokiam leidimui buvo reikalinga "dovanėlė", turbūt aišku ir Prževalskio arkliui. Tik nedorėliai gyventojai viską pastebi, atvažiuoja policija ir lentpjūvę užraukia. Tai ką, dabar "dovanėlę" grąžinti?

Na ir garsusis ištisų gatvių guldymas ant menčių. Mat šaligatvius kilnoja, trukdo kloti, o Kaune juos kloja tokie atgrubnagiai, kad niekaip nesugeba šaligatvio pakelti, kaip daroma visam pasauly. Visur sugeba, Kaune – ne, reikia pjauti ir sodinti tuos stagarus.

Kas iš to, kad gyventojai protestuoja, grafui į mužiko protestus nusispjauti iš aukšto kabineto.

Kas iš to, kad daugiamečio medžio vertė istorinėje miesto dalyje prilygsta pastato vertei. Kas iš to, kad gyventojai protestuoja, grafui į mužiko protestus nusispjauti iš aukšto kabineto. Tik pažeista daugybė teisės aktų, o čia jau blogai, čia jau nekošer.

Gresia teismas ir kad tik netektų traukti otkatų iš brendžio dėžučių, kur jų gal net daugiau nei pas garsųjį Euromasiulį. O blogiausia, kad šiurkščiai pažeista tarptautinė Orhuso konvencija, ratifikuota Lietuvos ir privaloma. ES struktūros neišvengiamai apie tai sužinos, o jei kirtimas tęsis, bus kas joms padės sužinoti greičiau ir išsamiau. Tuomet sankcijos būtų skaudžios.

O dar Monica Bellucci užklydo. Juk kaip būtų buvę gerai, pasikvieti savivaldybėn, atneši arbatos, duodi brošiūrą "Kaunas pilnas kultūros", o po to visi fotografuojasi: žvaigždė, mylmeras, vicemerai etc. Tokia proga! Toks piaras! Neužsuko. Na, nesiseka viršininkija

Rašyti komentarą
Komentarai (81)

Vika

Cia kas, dar vienas Kupcinsko gerbejas? Nepatinka,kad Kaunas tvarkosi,grazeja? Reikia apipilti srutomis,kad labiau dvoktu? Navakai,ar jums nenusibodo tie amzinai negiami naujos Kauno valdzios darbu vertinimai. Klaidu tikriausiai padaryta,bet kas ju nepadaro. O stai Kupcinskas matyt nedare,nes ir nedare nieko. Zinote,bjauru skaityti jusu rasliava. Jus,kaip koks sovietinis uzsilikes reliktas, kuris viskuo ir visada nepatenkintas. Sunku tokiam zmogui gyventi,kai nemato nieko gero.

Duokim gamtai šansą

https://www.peticijos.com/pilieciu_peticija_del_kauno_medziu

Ogi nieks

jų neprižiūri. Anksčiau irgi taip buvo, tik kuklesniais mastais. O dabar įsisiautėjo kaip reik!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS