Šviesoforizacija mieste dar nesibaigė | KaunoDiena.lt

ŠVIESOFORIZACIJA MIESTE DAR NESIBAIGĖ

Nors buvo sakoma, kad Klaipėdoje vadinamoji šviesoforizacija baigsis, tačiau, manau, uostamiesčio vairuotojai jau pastebėjo, jog šis ydingas procesas vis tiek nesibaigia.

Nauji du niekam nereikalingi šviesoforai atsirado Liepojos plente, taip pat vienas – Mokyklos gatvėje, atsirado ir pietiniame miesto rajone.

Manyčiau, kad reikia iš naujo inventorizuoti visus Klaipėdos šviesoforus ir ten, kur jie tikrai nebūtini, juos reikėtų išmontuoti.

Taip pat reikia panaikinti tuos „gulinčius policininkus“ arba greičio slopinimo kalnelius, nes jie yra šalies turto (gatvių ir kelių) gadinimas.

Be to, iškalbingas yra ir dar vienas faktas. Vokiečiai neseniai atliko tyrimus, kad daugiausia mikrodalelių nuo padangų ir stabdžių trinkelių yra išmetama tose vietose, kur yra sankryžos ir panašios dirbtinės transportą stabdančios kliūtys.

Jų reikia kiek įmanoma atsisakyti, nes taip užteršiama aplinka ne tik smulkiosiomis dalelėmis, bet ir teršiamas oras, deginamas deguonis, nes sustabdytam automobiliui vėl pajudėti iš vietos reikia sudeginti papildomo degalų mišinio.

Klaipėdoje kasdien važinėja dešimtys tūkstančių automobilių, tad tokios kliūtys lemia ir papildomą miesto taršą.

Todėl būtina atsisakyti tą taršą inicijuojančių eismo elementų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS