Uostamiesčio centre – mašinų karalystė | KaunoDiena.lt

UOSTAMIESČIO CENTRE – MAŠINŲ KARALYSTĖ

  • 10

Klaipėdoje negyvenu jau 8 metus, tačiau grįžtu pasisvečiuoti į gimtąjį miestą kone kas mėnesį. Džiaugiuosi Klaipėdos atsinaujinimu, aktyvėjančiu ir iš mirties taško kylančiu gyvenimu.

Tačiau nesuvokiu, dėl kokios priežasties klaipėdiečiai taip proteguoja automobilius? Regis, kiti miestai bent jau po truputį veja juos iš senamiesčio, o Klaipėda elgiasi atvirkščiai.

Išėjus vakare pasivaikščioti po senamiestį kartais tiesiog neįmanoma praeiti pro mašinas. Pradėjo plėstis verslai, barai keltis į senamiesčio gatveles, regis, tik skatink verslą, užtverk gatves ir suteik visą įmanomą paramą.

Deja, automobilių čia ne mažėja, o daugėja.

Puikiausias tokios nesuvokiamos tvarkos pavyzdys – Žvejų gatvė. Priešais jau 20 metų netvarkomą kino teatrą yra aikštelė, kuri buvo antrą kartą "praverta", iššniukštinėta archeologų ir vėl užversta žvyru.

Regis, puiki proga pritaikyti šią vietą kurtis naujiems verslams arba paversti ją puikia viešąja erdve pėstiesiems.

Tačiau ši aikštelė kažkodėl tapo dar viena bjauria automobilių stovėjimo vieta. Pačioje miesto širdyje.

Kas taip sugalvojo?

Žvejų gatvėje apskritai reikėtų uždrausti automobilių eismą ir skirti ją tik žmonėms.

Prieš tai ilgą laiką buvo nereaguojama į automobilius, statomus Danės krantinėje, kone ant vandens, taip ne tik užtveriant kelią pėstiesiems, bet ir gadinant ir taip prastai suremontuotą krantinę.

Ar valdininkai nemato panosėje esančių problemų?

Lukas

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

hmm

Ar mašinų prisiparkuoja daugiau nei yra parkavimo vietų? Tai kad ne. Vietų užtenka. Tai apie ką problema?

L to praeivis

Kai ne elito sveikatą palietė š.. smarvė tai verkti pradėjo visa pietinė dalis, o čia mat galima daryti ką nori??Tai tu neverk dėl smarvės, elitas nevergs dėl viešosios tvarkos poilsio metu..

Joris

Kad ir negyvendamas 8 metus, bet turi žinoti, jog jo aprašomoj aikštelėj užvirs statybos- bus atstatinėjamas pokariu nugriauti Salamander pastatas, virsiantis viešbučiu. Aimanos be reikalo. Nėra tų mašinų tiek, kad reiktų sunerimti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS