40 milijonų! | KaunoDiena.lt

40 MILIJONŲ!

Lietuvos radijas ir televizija (LRT) itin saugo "komercines paslaptis". Ne tik mokesčių mokėtojai, išlaikantys nacionalinį transliuotoją, bet ir Seimo nariai neturi teisės žinoti, kur išleidžiami LRT skiriami milijonai eurų. Ar ne keista?

2016 m. nacionaliniam transliuotojui atseikėta 33,7 mln. eurų, šiemet – 36,5 mln. eurų. Dideli pinigai! Mūsų visų pinigai! Kur šios lėšos panaudotos? Ir ar panaudotos skaidriai? Pagrįsti klausimai. Tačiau, LRT tarybai motyvuojant konfidencialumo sumetimais, Seimas atsakymų į juos negavo. Tarkime, kodėl dalis LRT sutarčių sudarytos su nacionalinio transliuotojo laidų vedėjų prodiuserinėmis įmonėmis, tarp jų – Edmundo Jakilaičio kompanija "Media 3", Andriaus Tapino "Media Matrix" ar Arūno Valinsko "Valius" ir kt.? Kodėl dalis LRT programų tvirtinama be atrankos? Kodėl LRT tarybos posėdžiai nebetransliuojami? Ir t.t.

Seimo Kultūros komiteto vadovas Ramūnas Karbauskis BNS sakė: "Neatsakoma į klausimus dėl valstybinio turto, t.y. LRT turto naudojimo santykyje su prodiuserinėmis kompanijomis, toliau teigiama, kad yra Europos reikalavimas, kad 10 proc. pasiektų pirkimai iš prodiuserių kompanijų, o LRT atveju tai siekia apie 50 proc. Lietuvos radijo programą jie gali patys visą sukurti, o Lietuvos televizija kažkodėl nebegali. Ir atlyginimai, ir visa kita. Atsakymai (LRT – aut. past.), atrodo, kad jie ruošti administracijos ir taip surašyti, kad iš jų nieko neitų suprasti, kad gilyn nebūtų galima nagrinėti." Seimo vicepirmininkas ir Audito komiteto narys "valstietis" Arvydas Nekrošius pridūrė: "Susipažinus su atsakymais, pirminė nuomonė tokia, kad klausimų kyla dar daugiau, norėtųsi išsamesnių atsakymų."

Ko gero, politologas Kęstutis Girnius yra teisus, sakydamas, kad "LRT nėra skaidrumo pavyzdys ir neketina toks tapti". Jis pridūrė: "LRT nėra privati kompanija, ją išlaiko mokesčių mokėtojai, kurie, kaip ir Seimo nariai, turi teisę žinoti, kaip išleidžiami jų pinigai."

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

To cha, cha...

Kretine, mokykis rašyti. Komentuoji jau daug sykių, net nesuvokdamas, apie ką straipsnis. Ir nevadink čia "kekšelėmis" kitų žmonių, nes į teismą keliausi.

to cha..

bet ir durni komentarai,skaityk straipsnį -klausimas televizijos vadovams,kur ir kaip naudojami mokesčių mokėtojų pinigai,prie ko čia jakelaičiai,tapinai,Kremliaus pakalikai?Kodėl bijo paskelbti kokias algas gauna?

Cha cha cha

Tikrai, kad „ šauni dabartinė valdančioji dauguma “. Dar porą “kekšelių” į jos sudėtį ir būtų galima linksmai bei paspartintais tempais kulniuoti į šviesų Putino rojų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS