21 euro trupinys | KaunoDiena.lt

21 EURO TRUPINYS

Linksminkimos ir džiaukimos, premjerui garbę duodami giedokime. Mielaširdingoji Sauliaus Skvernelio Vyriausybė kitąmet padidins algas ir kultūros darbuotojams. O šie nesusipratėliai šią savaitę ne linksmintis ir džiaugtis, bet protestuoti žada. Ministras pirmininkas mano, kad maištui pagrindo nėra, kultūrininkai bus apipilti pinigais nuo galvos iki kojų. "Jeigu 21 euras yra trupinys, na, atleiskite", – jo žodžiai.

Labai aiškus požiūris į kultūrą. Jis nepasikeitė per visą Lietuvos nepriklausomybės istoriją, nors šiame Seime atsirado atskiras Kultūros komitetas. Nors prie jo vairo stojo pats Naisių pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Kultūros darbuotojai klausia: "Būti ar nebūti?" Bet juk čia… Šekspyras. Politikams per sudėtinga. Norit širdį jiems iki pašaknų užgauti, griebkit akordeoną, virkdykit, grokit "Murką" (taip taip, čia iki šiol populiariausia rusiška kriminalinių kalinių daina). Kriminalinė kultūra artimesnė politiniuose sluoksniuose, matome, kad jų atstovai vis dažniau kelnes trina ne į valdžios krėslą, o į teismo suolą.

Seimo Kultūros komiteto pirmininkas neleis sumeluoti. Šis tautos žiedas – nepataisomi pataisos namų ir Lukiškių gyventojai – svarbus kultūros paveldas. Negalima jo slėpti, būtina visiems parodyti. Reikia atrakinti visas spynas, atverti visus vartus. Pats R.Karbauskis rūpinasi svarbiausiu kultūros projektu, Seimui paliepė skelbti kaliniams amnestiją.

Na, Lietuvos valstybės 100-metis ir suklydusioms, paklydusioms visuomenės avelėms yra 100-metis. Gera data mielaširdystei. Bet "prie ko čia" Kultūros komitetas? Niekam nekiltų klausimų, jei amnestiją būtų pasiūlęs Teisės ir teisėtvarkos komitetas. Bet juk tai daroma popiežiaus Pranciškaus vizito Lietuvoje išvakarėse. Antras pagal rangą "valstietis" anksčiau leptelėjo, kad svečią sutiksim kaip karalių. Svarbiausias "valstietis" Jo Šventenybę sutiks kaip karalius, paleidęs laisvėn nusidėjusius pavaldinius. Bet kažin ar tuo keliu įmanoma atsidurti arčiau Dievo.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

tam --taigi,,, jei konservat degeneratai nebutu isvoge,

praskoline , apiples tauta ir valstybe siandien valstieciai galetu numest ne trupinius ,o pakelt minimalu atlyginima dvigubai , tu balsavai uz konservatdegradus ---dabar laizyk trupinius...

Taigi

Šie gandragalvių numesti trupiniai daug mažesni nei infliacija bei kainų pakilimas. Tai reiškia, prie gandragalvių žmonių gyvenimas tapo dar blogesnis nei prie socdemų.

Puikus rašinys

Aišku viena, jei ne rinkimai ant nosies, tai ir tų trupinių nebūtų patrupinta.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS