35 procentai kultūrinės taršos | KaunoDiena.lt

35 PROCENTAI KULTŪRINĖS TARŠOS

Kokie bulvienojai turi trūnyti galvoje, kad sugalvotum 35 proc. visos radijo muzikos prievarta paversti lietuviška? Viešpatie dieve, nejaugi Lietuvoje vidutinė alga jau yra 1,5 tūkst. eurų, pensija – tūkstantis, šalyje nebeliko vieškelių, alkoholizmo, senelių žagintojų ir Seimo nariai nebeturi daugiau kuo rūpintis?

Štai jau ir parduotuvėse skamba lietuviški kūriniai, tarp jų – morgo darbuotojų mėgstama daina "Oi griežle griežlele mano", kurią šiaip jau labiau derėtų giedoti pakasynose prie lavono. Tačiau ja kažkodėl verčiama grožėtis lyderiaujančio tinklo parduotuvės salėje. Čia taip pirkėjai skatinami apsirūpinti lapkričio 1-ajai? O gal iškart – nuosavoms laidotuvėms?

Taigi tokį "meną" 35 proc. apimtimi norima prievarta implantuoti į piliečių galvas ir širdis.

Tiksliai pastebėjo muzikologas D.Užkuraitis: radijuje galėtų skambėti ir 50 proc. lietuviškų dainų, svarbiausia, kad jos būtų geros. Tik iš kur gauti tą 50 proc., jei nei 35, nei 10 proc. geros lietuviškos muzikos tiesiog nėra. Tai sako ir reguliarūs neigiami įvertinimai "Eurovizijoje", taip pat faktas, jog lietuviškos populiariosios muzikos nėra ir Vakarų radijo stočių repertuaruose.

Nejaugi Lietuvoje vidutinė alga jau yra 1,5 tūkst. eurų, pensija – tūkstantis, šalyje nebeliko vieškelių, alkoholizmo, senelių žagintojų ir Seimo nariai nebeturi daugiau kuo rūpintis?

Tai kas tada yra? Yra šveplų žmonių vaitojimai, tarties invalidų šventės, tekstai, kuriuose "kad" vartojamas su bendratimi (vis dar dainuojame rusiškai), ir protezuoti šunų maršai.

Kiekvienas komunalinio kiemo išeivis su gitara už 7 rublius mano, jog jis yra genijus, todėl, užuot ceche į dėžes krovęs sardeles, imasi kūrybos, o paskui spiegia, kad niekas jos neįvertina pinigais! Tai čia tuos muzikinius namudininkus norima prievarta paleisti į eterį, kad savo kultūrinėmis paplavomis terštų žmonių galvas?

O ką šitą košę užviręs parlamentaras V.Kernagis pasiūlytų radijo stočiai "M-1 Plius", kuri nuo H.Grušnio laikų apskritai nebjauroja eterio tautinių mikimauzų giedojimais?

Tiesa, kartais Lietuvoje vis dėlto būna geros muzikos. Štai atvažiuoja Jackas White'as. Bet lietuviškai jis tikrai nedainuos. Ir ačiū dievui.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

meskapisys su anima --pastovus bumciku, klausytojai

repuoja net tada kada sikinyke smaukosi ausines klausydami bumcika....

Anima

Tai tas nukvakęs Pocius,vadinasi,neskiria liaudies dainos nuo ,,bumčikų'',jei jam ,,Griežle griežlele...''yra bumčikas.

Mulkiai lobistai

Kwrnahgi-statyk suoliukus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS