Amerika – vis dar ne Ariogala | KaunoDiena.lt

AMERIKA – VIS DAR NE ARIOGALA

Na, lietuviai šįsyk tikrai nusipelnė nuostabos: net amerikiečiai neįtinka, mat išsirinko ne tą prezidentą, kurį jiems mes rekomendavome. Apie D.Trumpą imta kalbėti tokiais pat tulžingais pustoniais kaip ir apie V.Putiną. Sukeistum pavardes, nebežinotum, apie kurį šnekama.

Tiesa, paprastiems žmonėms vienodai tas D.Trumpas, nes Amerika per toli, o čia šildymo sezonas lieka be PVM lengvatos.

Užtat isterijos bizniuku užsiimantys politikos subproduktai aižo viešumą savo titaniškais pastebėjimais: "D.Trumpas išsirinko Kremliaus draugą", "D.Trumpas sugriaus JAV didybę", "Amerikoje – rusiškas pavasaris."

Tokios antraštės galvanizuojamos mūsų žiniasklaidos cechuose, o visą tą retorinį rujojimą vainikuoja naujiena, kad ir neapsikentę Lietuvos diplomatai JAV valdžiai pasiuntė savo žinią.

Dar keisčiau, kad kažkokie nesusiturėję saugumo "ekspertai" net ėmė siuntinėti užklausas į Jungtines Valstijas siekdami aiškintis, kodėl čia dabar tas išrinktasis prezidentas toks esą prorusiškas. Tarsi JAV būtų kokia nors Ariogalos melioracijos valdyba, o D.Trumpas – Blinstrubiškių šaltyšius.

Kaip sočiai reikia būti drignių prisivartojus, kad darytum tokias nesąmones? Ir kokiais diplomatiniais diskursais apsiginkluotų oficialusis Vilnius, jei gautų panašių užklausų apie mūsų Prezidentę iš Burkina Faso nenesių genties?

Faktas čia tik tas, kad mūsų "ekspertų", politikierių ir iš biudžeto apmokamų "patriotų" nuomonė iš tiesų niekam nė nerūpi.

Faktas čia tik tas, kad mūsų "ekspertų", politikierių ir iš biudžeto apmokamų "patriotų" nuomonė iš tiesų niekam nė nerūpi, nes ji nieko nelemia ir neturi jokios geopolitinės įtakos. Šie mazochistiniai "rūpesčio ženklai" iš tiesų skirti vidiniam vartojimui, mėginant tarsi saldainį išvynioti iliuziją, kad Lietuva turi realią reikšmę Europos saugumo architektūroje ar net sprendžiančiojoje politikoje.

Tačiau nereikia būti idiotais – mūsų diplomatija ir politiniai klejojimai turi tiek pat galios, kiek Uagadugu karalystė Jungtinių Tautų Organizacijai.

Amerika – ne Ariogala ir, jei norime gerų santykių su JAV, pirmiausia reikėtų patiems prasiskalauti galvas šaltu vandeniu.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Sauliau,

sprendžiant pagal tai, kokias pašvinkusias mintis generuoja tavo galva, tu pats nei plauni, nei skalauji savo vargšės galvos.

pb

Sauliau, tokių "raštingų-protaujančių politikierių" pavardes reikėtų paviešinti ,kad ateityje nedarytų GĖDOS.

Anonimas

teisingai Saulius viska surase ........ bet lietuviskam a lia elituj su sifilio suestom smegenelem , gali skalaut galvas su saltu ar karstu vandeniu ,rezultatas bus vienodas , kaip siko taip siks , kaip derge visus taip dergs, jiems uz lojima baudziauninkai ir pensininkai uzdirba pinigus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS