Apie kvailumą ir aklumą | KaunoDiena.lt

APIE KVAILUMĄ IR AKLUMĄ

Kartais aplinkybės taip prikišamai siūlo atsakymus į gyvenimo klausimus, kad net protingi jų nesugeba perskaityti. Ką jau kalbėti apie kvailius.

Panaši situacija susiklostė ir šiomis dienomis, pagrindinėms šalies partijoms sėdus prie susitarimo dėl artimiausio dešimtmečio gynybos politikos. Ar begalėjo būti geresnė šiam įvykiui diena nei dar vienų Rusijos karinių pratybų išvakarės? Juolab – ne eilinių, didžiausių nuo pat šaltojo karo piko. Visą savaitę Tolimuosiuose Rytuose, Ramiajame vandenyne jungtiniai Rusijos, Kinijos, Mongolijos daliniai grūmos tūkstančių karinių mašinų, lėktuvų, karinio jūrų laivyno ir beveik trečdalio milijono kareivių jėga. Tobulindama skirtingų armijos rūšių gebėjimus veikti koordinuotai Maskva pademonstruos ir naujausią savo ginkluotę.

Gynybą geriausia patikėti ne kariuomenei, sako G.Paluckas, bet šaukštais ginkluotiems civiliams.

Tačiau politikoje, kaip ir eilinių žmonių gyvenime, ne visi geba išskaityti ore tvyrančias žinutes. Kad ir netobulą, bet, anot premjero, "maksimaliai artimą tam, ko mes maksimaliai trokštame", susitarimą ne vėliau kaip iki 2030 m. finansavimą gynybai padidinti iki 2,5 proc. BVP pasirašė ne visos parlamentinės partijos. Sukandę dantis tam pritarė net tokios radikaliai priešingas vertybes puoselėjančios partijos kaip "valstiečiai" ir konservatoriai, Gedimino Kirkilo "darbiečiai", liberalai ir Lenkų rinkimų akcija. Niekam nekilo abejonių dėl  valstybės saugumo (gal sykiu gelbstint ir partijos įvaizdį) tarppartinių rietenų maratone paskelbti minutės pertraukėlę. Niekam, išskyrus socialdemokratus ir "tvarkiečius", nusprendusius palaukti partijos plenumo.

Gintautui Paluckui su kompanija akivaizdžiai rūpinantis vien sava rinkimų kampanija atrodo, kad geriausias saugumo garantas – pilnas pilvas. Gynybą geriausia patikėti ne kariuomenei, sako G.Paluckas, bet šaukštais ginkluotiems civiliams. Naują karą repetuojanti Rusija nesvarbi – svarbiau pašalpos, skelbia socialdemokratai, it skaitydami Aleksandro Lukašenkos raštus. Tačiau paradoksas – tokia pozicija atskleidžia ne tik į jų vertybes, bet ir požiūrį į piliečius, kurie pavasarį rinkdami savivaldos tarybas repetuos Seimo rinkimus. Juk, kalbėdami apie būtinybę mažinti socialinę įtampą, bet priešindami gynybą ir kitas valstybės reikmes, jie patys šią įtampą ir sukuria.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Senas pirdžius Kęstas pabezdėjo

Tai vargšas nusenęs žmogelis – okupacijos laikų liekana. Visą laiką sąžiningai tarnavo sovietų represinėse struktūrose. Negailėdamas jėgų kovojo su Sovietų Sąjungos priešais, naikino ir trėmė visus, netikinčius šviesiu komunizmo rytojumi. Vykdė ir viršijo Komunistų partijos iškeltus penkmečio planus. Visas sovietines šventes šventė negailėdamas sveikatos. Nenuostabu, kad žmogelis prieš laiką susidėvėjo ir psichiškai, ir fiziškai. Dabar prisiduria pragyvenimui, rašydamas komentarus, liaupsinančius fašistinę Kremliaus milijardierių kliką ir keikiančius Lietuvą. Nebesupranta žmogelis apie ką straipsnyje rašoma, todėl jo komentarai ne į temą. Kadangi apmokama pagal žodžių kiekį komentare, visada gale prirašo. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

U-2

Violeta Juodelienė galetu tapti idealiu, bendriniu krizes LR psichines sveikatos srityje veidu.

Paluckas konservatKGB-esniku projektas

norint suskaldyt socdemu partija , tai jiems ir pavyko --buve pagrindiniai politiniai varzovai ,dabar tenkinasi 5% rinkeju balsu , jie jau nebe priesinikai konservatlyberastiniams degradeliams...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS