Apsaugok nuo profesionalų | KaunoDiena.lt

APSAUGOK NUO PROFESIONALŲ

Net Landsbergis nebeiškentė žiūrėdamas į didžiąją politiką: "Vaikų darželis." Jis, dažnai bendraujantis su 13–14 metų paaugliais, ramino, kad tuoj Lietuvoje chaosas baigsis. Užaugs ateitis, ji valdys šalį kitaip, be pykčio, be pavydo. O pasenusiam politikos vaikų darželiui neišvengiamai teks pasitraukti iš kelio. Tiesa, tokiomis viltimis prieš Kalėdas žmones ramino ne didžiąją valdžios areną vis dar stebintis politikas prof. Vytautas Landsbergis ir ne jo anūkas jaunasis politikas Gabrielius Landsbergis. Tai – režisierius, rašytojas, bardas Vytautas V. Landsbergis, gruodžio 13-osios vakarą surengęs koncertą.

Bet visi pokyčiai valstybėje visada prasideda ne nuo politikų. Nuo menininkų ir filosofų. Nuo mokslininkų ir mokytojų. Nuo paprasto žmogaus, kuris, kaskart apvyniotas aplink pirštą, vis nuviliančią valdžią išsirenka.

Prieš Kalėdas turėtume gyventi keturias advento ramybės ir susitaikymo savaites. Tačiau girdime tik riebias rietenas. "Vieni iki šiol dar dirba Rusijai ir rengia perversmus", "Kiti nori įrodyti, kad Rusijai nedirba", "Kažkas susirašinėja prezidentiniu "tulpių" paštu", "Ketvirtas serga politinio vaikiškumo liga", "Penktas, šeštas ir septintas kviečiami į teismą, kur nagrinėjama politinės korupcijos byla." Visi politinės sistemos veikėjai atsidūrę liūne. Vos vienas pasimuisto, tuoj kitus purvas semia iki ausų.

Ne tik ši profesionalų Vyriausybė, Seimo dauguma sukėlė profesionalų chaosą švietimo, vaikų teisių apsaugos ir kt. srityse. Iki to leido nusiristi ir Prezidentė, ir parlamento opozicija. Visi profesionaliai laukė, kol galės tapti gelbėtojais. Juk jei reformos būtų patvirtintos ne kreivos, ar būtų apie ką politikuoti?

O juk turėtų prieš kiekvienus rinkimus, nesvarbu, ar į Seimą, ar į S.Daukanto aikštę, ar į savivaldybių tarybas, ar į Briuselio-Strasbūro apartamentus, pasimelsti lietuvių rinkėjas už save. Apsaugok mus, Viešpatie, nuo profesionalų, o nuo mėgėjų kaip nors patys apsiginsime.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Ko gero Pi,jaus elektoratas ir toliau balsuos uz ji. Nuo "specialistu" gali apsaugoti tik tie, kurie 2016 m. nejo balsuoti, nes yra prarade vilti, kad valdzioje dar gali buti saziningu zmoniu.

Cha cha cha

Klysti, Alfredai. Pasiskaityk komentarus po savo rašiniu. Kol yra idiotų, tol visada bus norinčių, kad jiems vadovautų idiotai-profesionalai.

Tuščia sapalionė

Aišku, geriau dundukai - politikai. Deja tik ši Vyriausybė yra pirma, kuri ėmėsi realių pertvarkymų. O sukilo visi dundukai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS