Ar sulauksime Kalėdų įstatymo? | KaunoDiena.lt

AR SULAUKSIME KALĖDŲ ĮSTATYMO?

Kai vienos Anglijoje esančios parduotuvės darbuotojai dar rugpjūčio mėnesį papuošė Kalėdų eglutę, socialiniuose tinkluose britai sukilo: "Ar jau gražiausioms žiemos šventėms ruošimės vasarą?", "Kodėl kasmet Kalėdos ateina vis anksčiau?". Prekybininkai puolė raminti, kad Kalėdos bus laiku, o papuošta eglė prekybos centro kieme pastatyta tik kelioms dienoms, kol bus nufilmuota kalėdinė reklama.

Ech, mums jų problemas... Pas mus – rimtesni reikalai, kaip pastebėjo kolegos žurnalistai, Ramūnas Karbauskis ruošiasi pavogti Kalėdas. Seime jo vadovaujamas Kultūros komitetas diskutavo, ką reikėtų daryti, kad prie pagrindinių miesto eglių neskambėtų kalėdinė daina "Jingle Bells", lietuviai nesiveržtų į Laplandiją pas vakarietišką Kalėdų Senelį, ir išvis – turime savo Kalėdą, reikia jį populiarinti! Priremtas klausimais tikino, esą tai buvę "tiesiog pašnekesiai". Tarsi kokia popiečio arbatėlė. Tarsi parlamentarai neturėtų svarbesnių reikalų. Jei nebūtų akivaizdžių pavyzdžių, kaip keisčiausios idėjos virsta draudimais, įstatymais, baudomis, gal ir galėtume nekreipti dėmesio į tokius "tiesiog pašnekesius" ar iš jų smagiai pasijuokti, bet jau seniai nebejuokinga.

Gal kita Kultūros komiteto pokalbių tema bus apie privalomą rugių pėdų puošybą obuoliukais (paremtume lietuvius ūkininkus).

Lietuvoje kalėdinės eglutės puošimas – palyginti nesenas reiškinys, nesiekiantis nė šimtmečio. Iki Kalėdų eglutės Lietuvoje per Kūčias būdavo kabinamas rugių pėdas. Gal kita Kultūros komiteto pokalbių tema bus apie privalomą jų puošybą obuoliukais (paremtume lietuvius ūkininkus), popierėliais (prisidėtume prie vartojimo mažinimo), šiaudiniais žaisliukais (padarytume galą toms blizgančioms vakarietiškoms Kalėdoms!)?

Ir dar, mieli ponai, ar neverta "tiesiog pasišnekėti", kad sutikti Naujuosius – anaiptol nelietuviška tradicija. Seniau metų sandūroje per kaimus kūprindavo nuskurę Senieji metai su velnių, ožkų, meškų ir kitų persirengėlių palyda. O Naujieji, anot etnologų, būdavę kaip skaistus jaunikaitis, dažnai su knyga rankoje – laikmetis ragino tautiečius šviestis. Ar ne puiki idėja šviesą mums nešantiesiems?

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Alina

Dar gal ne??? Bet.....ką gali žinoti.....Laimės viešųjų pirkimų konkursą Krivių Krivaitis.....arba Lizdeika......

Karbauskis tyčiojasi iš Lietuvos,

o lizinginiai idiotai jam padeda ?

Anima

Kas gali paneigti,kad Karbauskiui dažnokai užeina nuprotėjimo valandos.Pasako nesąmone,o paskui ginasi,kad tai buvę,,tiesiog pašnekesiai''.Per televiziją.O gal čia jo eilinė melagystė,o ne tik nusišnekėjimas?Jau bloga darosi nuo jo nesąmonių.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS