Aršūs idiotai | KaunoDiena.lt

ARŠŪS IDIOTAI

Esama žinomo posakio, kad įvairiuose susibūrimuose nedera kalbėti apie keturis dalykus: politiką, religiją, pinigus ir sveikatą. Beveik kiekvienu atveju tai gresia nesusikalbėjimu, oponento tąsymu už sagos, arba sentimentaliu verkšlenimu. Ypač jei kalba pasisuktų apie politiką.

Ir iš tiesų, ko čia jai skirti tiek dėmesio? Net nepaisant to, kad tai liečia mus visus, o ir mūsų politikai teikia tiek medžiagos kalboms, kad aptarinėjant nesunku ir užkimti. Nuostabūs tie mūsų politikai. Aurelijų Verygą dar galima laikyti vis ko nors prisidirbančiu naivuoliu, žvelgiant į Ramūną Karbauskį – įžiūrėti asmeninius interesus, premjero pasisakymai irgi vis labiau stebina. Tačiau yra dar toks ponas Kepenis, ką tik, be kitos genialios retorikos, pasiūlęs vienuolikos metų mergaites skiepyti nuo paleistuvystės. Jei taip veikia sveikatinimosi dietos, geriau jau valgysiu makdonalde.

Winstonas Churchillis yra rašęs demokratijos silpnybę esant tą, kad mes gyvename tarp idiotų. Edgaras Allanas Poe apskritai teigė, kad idiotų kiekis kiekvienoje visuomenėje yra 98 proc. Na, gal jo laikais taip ir buvo, dabar net ir Lietuvoje šviesių ir adekvačių žmonių yra nemažai, ir jų skaičius auga. Bet va paklausai kai kurių seimūnų ir sąmonė grįžta į laikus, kai dar gyveno mamutai.

Kadangi lietuviai yra karių tauta ir kiekvienas turi internetą, komentarai pilasi kaip iš sugedusio klozeto.

Viena pagrindinių problemų čia yra visuomenės skaldymas bet kokiu pagrindu. O kadangi lietuviai yra karių tauta ir kiekvienas turi internetą, komentarai pilasi kaip iš sugedusio klozeto. Pačiomis įvairiausiomis temomis, nors dažniausiai adresuojami tam, kas yra kiek kitoks arba mąsto kitaip nei komentatorius. Čia galime prisiminti dar vieną žinomą posakį: žmonės nėra skirstomi pagal rases, tautybes, religijas ar frakcijas, žmonės skirstomi į protingus ir idiotus; o štai idiotai jau skirsto save bei kitus pagal rases, tautybes, religijas ir frakcijas. Ir įsikabina tos savo mažos teisybėlės, ir gina ją su hienos aršumu. Tarsi būtų neskaitę ne tik Naujojo Testamento, bet apskritai jokios knygos.

Tokiame diskurse svarbiausia tampa pakalbėti, susikalbėti nebūtina. Prisimenu savo a.a. močiutę, valandų valandas su drauge One telefonu aptarinėjančią politinę situaciją. Viską galiausiai apibendrindavo panašiai: "Lianzbergis blogus, kolūkius griove, a va Brazauckus – gerus žmogus." Panašu, kad močiutei su One nuėjus į dabartinį Seimą, jame blogiau netaptų. Oi, kas čia siūlė nekalbėti apie politiką? Aš? Negali būti!

Rašyti komentarą
Komentarai (35)

parase eilinis idiotas

bet budamas idiotu jis net nesuprato kad parase apie save

kauniete-suvalkiete

Valio daug piktu ir piktybisku "komentaru" -----bet tai dar karta ,ir dar[!] rodo ,kad mes[!] visi cia laukiame gerb.K.Navako straipsniu ;;;;parasys ,o mes [pamate JI] pulsime skaityti Tai gerai==pravedinkime savo ipykusias smegenis JO ashtriais pastebejimais… Fain,

metai daro savo?

Kęstui jau senatvinis marazmas? ar šiaip prisiduria vaidindamas Valatką, bet skirtumas tas, kad Valatka nors ir angažuotas bei perkamas "galimai", tačiau nors politiškai apsišvietęs, o Kęstas? :DDDDD
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS