Aukoja net elgetos | KaunoDiena.lt

AUKOJA NET ELGETOS

Lietuvis – geras žmogus, turi neturi, būtinai pasidalys. Ypač jei suteikta teisė dalytis ne tuo, kas paties, o svetimoje kišenėje. Negi to svetimo turėtų būti gaila?

Vyriausybė šiuo metu svarsto, kiek valstybės ir savivaldybių įmonės galėtų skirti paramos. Dabar jos negali skirti daugiau nei 3 proc. metinio grynojo pelno, arba iki 500 tūkst. eurų, o maksimali suma vienam prašytojui negali būti didesnė kaip 300 tūkst. eurų. Pernai geraširdžiai dėdės ir tetos mūsų visų vardu išdalijo beveik 1,75 mln. eurų paramos. Labdaringa veikla leidžiama užsiimti net nuostolingoms bendrovėms, jos per metus paramai gali išleisti iki 30 tūkst. eurų. Elgetos dalijasi su dar neturtingesniais, kuriems niekas kitas neaukoja! Štai čia tai Lietuva! O dar piktavaliai sako, kad lietuvis džiaugiasi, kai kaimyno tvartas dega. Nieko panašaus.

Anksčiau labdaringa širdimi labiausiai garsėjo "Lietuvos geležinkeliai". Viena ranka žarstė paramos pinigus, kita naikino nepelningus keleivinių traukinių maršrutus. Nors valstybinės transporto kompanijos misija yra ne visuomenės pinigus, kam nori, dalyti, bet visuomenei padėti nukakti iš taško A kad ir į tašką Z.

Viena ranka žarstė paramos pinigus, kita – naikino nepelningus keleivinių traukinių maršrutus.

Kam keliauja valstybiniai pinigai, kurie nepakliūva į valstybės ir savivaldybių biudžetus? Kas atrenka labiausiai paramos nusipelniusiuosius? Klausimų daugiau nei atsakymų. Todėl keistokai atrodo valstybės vadovų reklamuojamos akcijos, kaip antai "Padovanok vaikui vasarą" arba "Padovanok vaikui knygą". Seime politikai tvirtindami valstybės biudžetą niekada neranda papildomų pinigų vaikams, nors savo rankomis varto milijardus eurų. Galėtų palengvinti darbą valstybės ir savivaldybių įmonėms bei šalies vadovams, labdaros skirstymo naštą persikėlę ant savo pečių. Tada sykiu pasirūpintų ir vaikų vasaromis, ir knygomis, ir skaidrumu.

Tačiau paramos skirstymo saulė dar nesileis, Vyriausybė geriausiu atveju sumažins aukojamas sumas ir uždraus labdarą teikti nuostolingoms valstybės kompanijoms.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Geri žmonės

Tikrai, man visada erzino valstybės vadovų ubagavimas žmonių sąskaita, kai patys vaikais ir jų vasara galėtų puikiai pasirūpinti. Bet ne, prašo, kad aukotų kiti, bet ne jie. Ir jau ne pirma vasara. Laikas ir vadovams smegenėles ir užpakalį pajudinti vaikų labui, o ne kitus agituoti. Žmonės ir taip gausiai aukoja iš savo menkų pajamų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS