Be konkurentų | KaunoDiena.lt

BE KONKURENTŲ

Kadangi Kaunas yra Kaunas, antro merų rinkimo turo nebus. Mylmeras gali ramiai žengti į savo įprastą kabinetą, koja atidarydamas duris.

Žinoma, kad tai buvo net labai nuspėjama, "Vieningas Kaunas" šiuo metu rimtesnių konkurentų neturi. Tik negalvojau, kad palaikymas bus beveik toks, kaip Putino Rusijoj. Šiaip ar taip, žymi opozicija – konstruktyvaus savivaldybės darbo garantas. Pastarąją jau galima pervardyti visvaldybe, nes mylmeras ten gali daryti praktiškai kas tik į galvą šauna, niekas nesukliudys. O dar keli giminaičiai atėjo – puiku! Gerai, kad ne indas ar arabas, nes atsivestų 40 giminaičių ir kelis kupranugarius pradėtų darbų tęstinumui įtvirtinti.

Anksčiau rekonstruotoje alėjos atkarpoje liepos išgyveno, bet ir jų šaknų niekas ten kirviais nekapojo.

Jokių asmeninių antipatijų mūsų mylmerui nejaučiu, vertinu laikyseną ir darbus. Laikysena primena kokio nors pagrindinio operos tenoro laikyseną: arba aš, arba eikit jūs visi tuoj pasakysiu kur. Darbai ir poelgiai įvairūs, tiek geri ir reikalingi, tiek ydingi ar abejotini. Mylmeras išsyk deklaravo palaikantis Saulių Skvernelį prezidento rinkimuose. Nenuostabu, tai praktiškai broliai dvyniai. Su premjeru teko neseniai pabendrauti, malonaus žmogaus įspūdį sudaryti sugeba, tačiau į paprastą klausimą jam atsakyti sunku. Na, tiek to, ne kiekvienas pas mus – Churchillis. Įdomu tai, kad premjerui atvykus į Kauną, mylmeras nusivedė jį į "Spurginę". Ne dėl demokratiškumo, o dėl to, kad klasikinė Laisvės alėja praktiškai sunaikinta (vienai valdžių rėkte rėkiau, kad būtina išsaugoti bent jau "Tulpę" – nepaklausė). Beliko vienintelė "Spurginė" ir tai tik dėl to, kad darbuotojos laiku ją privatizavo. Kad ir kokia miela būtų ta užeigėlė (ir yra miela), ji, su savo smulkiai karpytom servėtėlėm, primena ne klasikinį Kauną, o sovietmečio. Užtenka sunaikinti Centrinį paštą ir to klasikinio Kauno neliks nė ženklo.

Ir, žinoma, alėjos liepos. Masiškas medžių nušniojimas – itin nusikalstamas, bet Laisvės alėjos liepos turi ir simbolinę reikšmę, tad tai, ką matėm su jomis darant – nusikaltimas kvadratu. Anksčiau rekonstruotoje alėjos atkarpoje liepos išgyveno, bet ir jų šaknų niekas ten kirviais nekapojo. Kaip bus dabar – visai neaišku. Jei pradės vysti ir mirti, mylmerui gali tekti svečius į "Spurginę" vestis kiemais, kad nematytų visos medžių,  taip pat ir "Vieningo Kauno" agonijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (55)

ALGIS

fizionomija labai panaši į garsiojo vaikų tvirkintojo .

minde

man geda del vlnc kapitalas visas o stdiono net neturi ir cigonu taboro neturi su tokias pinigais kur gauna vln galima daugiau padryt .ir geleznkl vadovauja vln kas per lopai vln dirba gewleznkl kad kaune atostogu negausi vasara/i save pazekit tada kauna kritikuokit,

skaitytojas

Sveikinu Kęstutį Navaką,tapus Vyriausybės kultūros premijos laureatu. Sveikatos ir kūrybos!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS