Demografinio reumato grimasos | KaunoDiena.lt

DEMOGRAFINIO REUMATO GRIMASOS

Su mažu akmenėliu vaikiškame delne – keli kilometrai simboliniu Mirties keliu. Tokių kelių, vedančių prie masinių žydų kapaviečių, vien Lietuvoje – du šimtai. Akmenėlyje – žydiškas vardas, vienas iš tų 6 milijonų, kurie tapo šėtoniško užmojo auka.

Taip šimtai vaikų Lietuvoje įsitraukė į gyvąją istorijos pamoką apie holokaustą, kurio protu paaiškinti šiandien dar niekam nepavyko, nors nuo šių kraupių įvykių praėjo 70 metų.

Tada per trejus metus Lietuvoje išžudyti beveik visi šalies žydai. Sako, tai padarė apie 3 tūkst. protą pametusių ir sužvėrėjusių lietuvių. Tie, kuriems protas neaptemo ir garbės suvokimas neapleido, žydus slėpė, rizikuodami savo šeimų gyvybe. Juos vadina Pasaulio teisuoliais, prieš juos lig šiol lenkia galvas ir išgelbėtųjų ainiai, ir tie, kuriems rūpi Lietuvos garbė.

Štai Žydų genocido dienos išvakarėse Prezidentės įsaku valstybinių apdovanojimų neteko vienas nepriklausomybės kovų karys, kuris, kaip paaiškėjo, buvo iš tų 3 tūkst. žydšaudžių. Jį ginantieji mano, jog tai – šlykštus šmeižtas, bet, regis, sukaupta pakankamai įrodymų.

Vaikai, praėję liūdesio keliais su akmenėliais rankose, sunkiai suvokia, kaip tokie baudėjai iš viso atsirado ir kas nutiko žmonėms, kad jie savo kaimynus paskandino kraujyje.

Atsakymo paieškos trunka dešimtmečius, versijų šimtai – nuo žydų komunistų žiaurumų prieš vietos žmones iki pasaulinio sionistų sąmokslo. Nė viena tų versijų neatlaiko kritikos, tačiau į klausimą, kodėl išties tai įvyko ir į per visą žmonijos istoriją neregėtas žudynes įsitraukė tūkstančiai, atsakymo dar niekas nepateikė.

Ir turbūt nepateiks. Ir ne tik todėl, kad gebančių nešališkai analizuoti situaciją neatsiranda, o viso to liudininkų kasdien lieka vis mažiau, bet ir dėl to, kad Senąjį žemyną susuko demografinių permainų reumatas.

Štai, pavyzdžiui, Bavarijoje musulmonai vaikai jau yra atleidžiami nuo privalomo lankymosi buvusiose koncentracijos stovyklose, kaip pamokų apie holokaustą. Tai – pirmas ženklas, kad tiesos suvokimas dar labiau tolsta.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

AAAA

Gal kas papasakos apie getų policininkus žydus, jų veiklą, taip pat apie NKVD dirbusius žydus ir žiauriai tardžiusius lietuvius? Ar šitai nesiskaito?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS