Eilinis Pranckietis | KaunoDiena.lt

EILINIS PRANCKIETIS

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis savivaldybių tarybų rinkimuose nedalyvauja. Bet tai tik pusė tiesos, jis nekandidatuoja. O štai agitatoriumi Kauno rajone dirba išsijuosęs. Tiesa, paklausius jo nerišlių kalbų per susitikimus su bendruomene Akademijoje ar Kačerginėje, V.Pranckietis primena kolūkio pirmininką, o ne vieną iš trijų Lietuvos vadovų.

Pastaruoju metu jis pamėgo "kviestis pas save ant kilimėlio". Tai kaip esą eilinis pilietis pas save išsikviečia Specialiųjų tyrimų vadą, kad praneštų apie galimą korupciją Kauno rajone, tai "Kauno energijos" vadovus, kad paspaustų dėl žiedo Akademijoje. Netikite? "Tai priėjau iki to, kad aš pasikviečiau jį ir jo komandą į Seimą prie savo stalo ir sakau, ar tikrai reikia iškelt tą šiluminę trasą", – štai tokias tiesas Kačerginėje porino Seimo pirmininkas.

Pabandžiau įsivaizduoti save "eilinio Pranckiečio" vietoje, besikviečiantį STT vadą "pas save". Įtariu, kaip mandagiai būtų paaiškinta, kur man eiti. Ir jis būtų teisus. Tik gaila, kad pareigūnas nuskuodė į Seimą. O juk galėjo V.Pranckietį pasikviesti pas save.

Seimo pirmininke, gal tas savo agitacines kalbeles galėtumėte skleisti, nesinaudodamas administraciniais resursais.

Apsilankius keliuose Seimo pirmininko susitikimuose Kauno rajone, apima niūrus jausmas – rinkiminei agitacijai švaistomi mūsų visų pinigai. Kiek daug triukšmo kilo, kad premjeras per darbinį vizitą Rusnėje paskelbė, kad kandidatuos į Prezidentus, o žinią apie tai išplatino Vyriausybės spaudos tarnyba. Bet tai niekis palyginti su V.Pranckiečio vojažais Kauno rajone.

Visur jį lydi apsauga, tarnybiniai automobiliai, patarėjai. Tik atleiskite, bet susitikimuose sklinda atvira agitacija už valstiečių kandidatę. "Jeigu Jūratė taps mere, tai jos pagrindinis darbas bus Kačerginė, mokyklos renovacija", – rėžė Seimo pirmininkas, susitikęs su bendruomene. Jūratė Truncienė – tai "valstiečių" kandidatė į Kauno rajono merus.

Seimo pirmininke, gal tas savo agitacines kalbeles galėtumėte skleisti, nesinaudodamas administraciniais resursais? Ir apsauginiai pailsėtų, ir vairuotojai. O ir pačiam būtų naudinga nusileisti ant žemės. Dėl jūsų pomėgio rytais per patį piką pralėkti per Ringaudus ir Akademiją su kortežu, įjungtais švyturėliais, piktinasi ir į Ugnės Karvelis gimnaziją traukiantys vaikai.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Pensininke

Visi partinio diktatoriaus Karbausko statytiniai "PROFESIONALAI, nei TIESOS, nei TEISINGUMO visame kame.

Nesupratau

STT vadą Pranckietis kviečiasi ant kilimo kaip lochelį. O tai spec tarnybos neturėtų būti savarankiškos, nepriklausomos, ne kišeninės?

Apgailėtina

Su kuo patapsi,toks ir pats tapsi.Ar neteisinga patarlė?Kol neįkišo uodegos į tą karbauskinį jovalą,buvo lyg ir padorus žmogus,o patekęs tarp tokių brudų,ir pats privalėjo susipurvinti.Kitaip neišsilaikytų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS