Galia ir valdžia | KaunoDiena.lt

GALIA IR VALDŽIA

Lietuvos politinėje padangėje – sujudimas. Politikai suka galvas, kaip jiems įgyti daugiau galios ir perimti arba išlaikyti valdžią.

Konservatoriai: jų troškimas būti valdžioje – stipriausiai išreikštas ir, dera pripažinti, jie pluša iš peties, kad šį tikslą pasiektų. Manote, kad "Liberalų sąjūdžio" skandalas su konservatorių pastangomis nesusijęs? Klystate. Taikinys – Vilnius, o kad sostinė būtų konservatorių rankose, reikia patraukti iš kelio Remigijų Šimašių. Matyt, dėl amžiaus skirtumo ar kokių kitų priežasčių šis nepripažįsta Gabrieliaus Landsbergio lyderystės.

Liberalai: R.Šimašius, žinoma, suvokia, kad yra atsidūręs taikiklyje. Juk viešai pasakyta, esą "Liberalų sąjūdžiui" reikia naujo vedlio, mat senieji lyderiai susikompromitavo. Aušrinė Armonaitė? Puiki pamaina! Jauna, sukalbama gal net kontroliuojama. Ne veltui supykęs dėl už nugaros organizuojamo "rūmų perversmo", R.Šimašius konservatorius išspyrė iš sostinės valdžios. Jeigu konservatoriai rimtai kontratakuos – pavyzdžiui, kandidate į sostinės mero postą paskelbs tarp vilniečių populiarią Ingridą Šimonytę, R.Šimašiui bus sunku būti perrinktam. Pamatysime.

Socialdemokratai: išleidę demokratijos džiną iš butelio ir nesuvaldę savo apačių (eilinių partijos narių, kurie iki šiol tebuvo statistai), partijos vadovai ėmė blaškytis ir rietis. Nesigilinant į tai, Lenkijos ir Vengrijos pavyzdžiai patvirtina, kad ekskomunistų (arba eksnomenklatūros) partijų dienos suskaičiuotos. Štai, pavyzdžiui, Latvijoje susikūrė visai nauja socialdemokratinė jėga ("Santarvė"), o Vengrijos ir Lenkijos politinėse sistemose pseudokairiųjų iš viso neliko.

"Valstiečiai": ateityje jie, ko gero, taps konservatorių priedėliu. Be abejo, tik be Ramūno Karbauskio, nors (galbūt) su Sauliumi Skverneliu ir Viktoru Pranckiečiu. Konservatoriams ne itin sekasi provincijoje. Būtent ten jiems ir pagelbės "valstiečiai". O jei ir šiems nesiseks, galbūt atsiras dar vienas pachanas – turtingas dėdė su aitriu kairiojo populizmo kvapeliu.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Trolių identifikacija

Visuomet tos pačios reikšmės, visuomet tos pačios frazės: "Kremliaus gaidžio sapnai"; "Rausvos politikos skelbėjas" ir t.t. Akivaizdu, kad darbuojasi apmokami beretiniai tvarteliniai. Jų darbas - net ne skaityti, kas ką rašo, o visuomet, panaudojant kelis raktinius žodžius, marginalizuoti kitaip galvojančius.

,,budinčių konservatorių ruporas''

Mielas ,,Kaunieti'',ir aš labai tai norėčiau sužinoti.Iš anksto dėkojame.

,,Kauniečiui'''

Pacituokite-ir ką gi jis ,,drąsaus ir protingo ''parašė.Būtų įdomu paskaityti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS