Gelbstint mąžtantį Seimo taborą | KaunoDiena.lt

GELBSTINT MĄŽTANTĮ SEIMO TABORĄ

Valdantiesiems pagaliau susiruošus mažinti Seimo taborą, ėmė čiurlenti populizmo upeliai: esą Lietuvoje sumenko gyventojų skaičius, tačiau rinkėjų liko tiek pat, todėl ir toliau tegul sau būna 141 parlamentaras. Bent jau taip kalbėjo "ekspertai" – toji nelabai aiški politinių žinduolių veislė, kurios atstovus sau naudingai identifikuoja arba dešinioji žiniasklaida, arba suinteresuota politikos aristokratija.

Neprivilegijuotieji tautos atstovai irgi nepatenkinti. "Kiek sumažins, iki 121?! Kodėl tiek mažai? Pakaktų ten ir 70 judančių metano terminalų", – redakcijoje staugė nepatenkintas skaitytojas.

Žodžiu, peizažas tas pats – visi nelaimingi, kaip dažnai įprasta Lietuvoje, nes tie "visi" yra patys sau reikšmingi, turi savą vienintelę teisybę, kurios kiti nepaiso. Paradoksas, bet būtent dėl šito latentinio nepasitenkinimo dažniausiai ir bijomasi pajudinti tuos sustabarėjusius stereotipus arba struktūras, kurias vis tiek ateina laikas keisti. Kaip kažkada buvo laikas keisti bolševikus Aukščiausiojoje Taryboje.

Akivaizdu, jog iniciatyvos ėmęsi išrinktieji šįsyk atliepė tautos įsitikinimą, kad politikos taboras yra per didelis, neefektyvus ir ekonomiškai varginantis. O aiškinimai, esą sumažėjus parlamentarų nebus atstovaujamos kaimiškosios apylinkės (lyg Seime joms kas nors dabar realiai atstovauja), arba priekaištai, jog referendumas rengiamas tik manipuliacijoms per rinkimus, tėra tas pats atspindys kovos tarp dviejų Lietuvų: viena ji – ponulių, kita – vargo.

Simboliška ir tai, jog pats Seimas parodė, kiek iš tiesų pajėgus gelbėti savo šiltąsias kėdes, – balsuoti dėl referendumo susirinko tik 102 parlamentarai. Kur buvo kiti 39, gal Seimo viešbutyje skalbė "triusikus"? O gal už biudžeto pinigus degalinėje į kanistrus pylėsi dyzelino, kaip darė iš posto grūdamas pūkuotas mergišius? Jeigu jie už savo pačių ateitį neįgalūs balsuoti, tai ką čia kalbėti apie žmonėms aktualius reikalus.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Nikas

Viską reikia daryti taip,kaip gandragalvis zelemunčikas mano.

Kęstas

Mus, lietuvius Lietuvoje, laukia siaubingas likimas. „Valstybinė mokesčių inspekcija nurodo, kad Lietuvoje 2018 m. 329 asmenys deklaravo milijonus eurų turto, turėto 2017 m.“ Deja, šie žmonės negali padėti mūsų šaliai pereiti nuo mažą pridėtinę vertę kuriančios šalies prie didesnės pridėtinės vertės šalies. Kodėl? Nes jie įsigyja milijonus eurų, kaip, pvz., Landsbergio šeima, per šeimyninius ir draugystės santykius ir kyšius. Sugebėjimų nulis. Todėl pusė darbingo amžiaus žmonių jau išvyko iš Lietuvos. Todėl Lietuvos perspektyvos yra baisios. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

kalti rinkėjai

Išrinksim prastą seimą, niekas nepasikeis, mažesnis ar didesnis jis bus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS