Giliai įkvepiame ir iškvepiame, atsipalaiduojame | KaunoDiena.lt

GILIAI ĮKVEPIAME IR IŠKVEPIAME, ATSIPALAIDUOJAME

Mieli kolegos, diskutuojame, ar reikia mums Lietuvos sveikatos mokslų universiteto saulės. Įrodyta, kad priimant svarbius sprendimus svarbu būsimų įvykių vizualizacija.

Siūlau atsisėsti patogiai, užmerkti akis, giliai įkvėpti ir iškvėpti, atsipalaiduoti.

Matome – plaukia papildomi milijonai prijungimui. Juos administruoja rektorius su ištikima komanda, žinančia, kaip juos įsisavinti – pasisavinti. Apie jo komandos "gerąją patirtį" skaitome spaudoje. Giliai įkvepiame ir iškvepiame, atsipalaiduojame.

Dalyvaujame universitete konkurse. Neišgyvename dėl jų baigties. Grupės draugų visi taškai ant "i" jau sudėti, formalumas. Savas jau patvirtinas. Apgailestauk, kad nemokėjai tapti savas. Giliai įkvepiame ir iškvepiame, atsipalaiduojame.

Šloviname išmintingą, neklystantį amžiną valdovą ir nesenstantį jo mokytoją, įvaldžiusį pagrindinį sovietinės valdomos demokratijos principą – viena galvoju, antra sakau, trečia darau. Giliai įkvepiame ir iškvepiame, atsipalaiduojame.

Koreguojame universiteto pavadinimą, statutą, reglamentą ir t.t., kad "viskas būtų taip, kaip reikia". Giliai įkvepiame ir iškvepiame, atsipalaiduojame.

Nepamirštame studentų, įvardijamų kaip antrarūšiai, nes jie ne vunderfaterių vaikai. Stengiamės juos išmokyti ne specialybės, bet ir tai, kaip daryti karjerą netradiciniu būdu. Sąžinė nekankina, jeigu jos neturi. Giliai įkvepiame ir iškvepiame, atsipalaiduojame.

Sulaukiame pagyrų iš ministerijos, Seimo, o gal net iš Prezidentės už priimtus išmintingus sprendimus vykdant sporto mokslo Lietuvoje patvarkymą. Tie, kurie prieš 85 metus įkūrė šią instituciją, – nebrendylos. Giliai įkvepiame ir iškvepiame.

Atsimerkiame. Pasipurtome.

Realybė: grasinimai, kad jums bus taip blogai, kad blogiau ir būti negali; žlugdote aukštojo mokslo sistemą, nesuprantante perestroikos (atsiprašau – pertvarkos) esmės; dėl jūsų jaunimas emigruoja; nesugebate mokyti; patys kalti ir t.t. Kyla noras vėl užsimerkti, giliai įkvėpti ir iškvėpti, atsipalaiduoti.

P.S. Stenkimės visur įžvelgti ir teigiamų dalykų. Lietuvių patarlė sako: "Nėra to blogo, kas neišeina į gera." Išvada: gyvenime daryk tik bloga... Įsitikinęs – gyvenimas anksčiau ar vėliau visus pastato (o kartais padeda) į vietą, dažnai ne į tą, į kurią mes norime.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS