Inkaras dugne | KaunoDiena.lt

INKARAS DUGNE

Kinų krovininis laivas „Newnew Polar Bear“ Baltijos jūroje pametė šešias tonas sveriantį priekinį kairįjį inkarą. Kurį laiką jį vilko dugnu, kol kliudė dujotiekį „Balticconnector“, pažeidė jį, o paskui nutrūko. Dėl nuotėkio teko uždaryti Suomiją ir Estiją jungiantį dujų vamzdį.

Išsyk kilo klausimas: „Cui bono? (kam naudinga – lot.).“ Iš tiesų, kam nuo to geriau? Norom nenorom akys gręžėsi į nedraugiškus, polinkį taikdariauti turinčius, bet nuolat kariaujančius kaimynus, juolab incidentas įvyko kitą dieną po teroristų išpuolio Izraelyje. Gal viskas buvo sukoordinuota, provokuojant konfliktą dar ir su NATO šalimis?

Šiaurietiškas stojiškumas neleido privirti košės, tad imtasi kaltųjų paieškų.

Bet kuriuo atveju, dujotiekio remontas užtruks apie pusmetį, todėl panašu, kad žiemą Suomija bus priklausoma nuo suskystintųjų gamtinių dujų importo.

Atsakymas paaiškėjo po daugiau nei dviejų savaičių, kai suomių karo laivynas aptiko tą kinų inkarą dugne. Tiesa, ir dabar vengiama viešai spėlioti, ar žala buvo padaryta tyčia.

Bet kuriuo atveju, dujotiekio remontas užtruks apie pusmetį, todėl panašu, kad žiemą Suomija bus priklausoma nuo suskystintųjų gamtinių dujų importo.

Sutapimas ar ne, bet pasiekė žinia, jog pasimirė toks Rusijos naftos bendrovės „Lukoil“ generalinis direktorius (nors jo mirtis su inkaro pažeistu dujotiekiu Baltijos dugne vargiai susijusi). Skelbiama, kad, eidamas pareigas, 66-erių V. Nekrasovas mirė dėl ūmaus širdies nepakankamumo.

Į šį godotiną postą jis buvo paskirtas pernai, kai jo pirmtakas R. Maganovas Maskvoje iškrito pro ligoninės langą ir taip pat numirė.

O dar prieš kurį metą paskutinioji prigavo tos pačios „Lukoil“ vadovą A. Subotiną. Kalbėta, kad mergelė su dalgiu jį pasitiko besigydantį nuo alkoholizmo, okultizmo seanso metu. Dalgis – ne inkaras ir ne kablys, bet vis tiek nutempė į dugną.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Didžioji inkarų šikspertė apsireiškė...

O Madagaskare

rastas kazkoks naujas lemuru kokliusas. Argi ne sutapimas!? Skiepykimes,kol laikas! Va,tik nuo smegenu disfunkcijos - skiepu dar nera...

sutapimas ar ne

Duginą nužudė krapų spectarnybos - taigi tokie patys žudikai kaip rusai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS