Intriga – tik po rinkimų | KaunoDiena.lt

INTRIGA – TIK PO RINKIMŲ

Lietuvos futbolas jau rytoj Kaune turėtų išsirinkti naują vedlį. Atspėti, kas juo taps – užduotis, švelniai tariant, ne iš sunkiųjų. Į Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidento postą pretenduoja vienintelis kandidatas – Tomas Danilevičius. Lenktyniauti su 39-erių metų klaipėdiečiu oficialiai nepanoro nė vienas pretendentas. Neoficialiai užsiminta apie kai kurių žinomų verslo atstovų intencijas, tačiau jų paraiškų taip ir nesulaukta. Arba nerasta, kurie iš LFF komitetų ir asociacijų palaikytų jų kandidatūrą.

Ketinimai ir liko ketinimais, o darbus kažkam nuveikti reikia. Tad jei surinks daugiau nei pusę balsavusiųjų delegatų balsų, T. Danilevičius dviem metams perims LFF vairą. Jei jam balsų nepakaktų, per du mėnesius vyktų pakartotiniai rinkimai.

Kalbant apie Lietuvos futbolą ir ją valdančią organizaciją, bėdų ir iššūkių čia yra nepalyginamai daugiau nei prestižo. Matyt, todėl nė vienas kitas pretendentas nesiryžo stoti į mūšį ir apsiribojo tik teoriniais pasvarstymais, ką ir kaip pakeistų apžėlusioje tautinio futbolo palaukėje. Kita vertus, pernai sausį T. Danilevičiaus pirmtakui Edvinui Eimontui dar tik siekiant prezidento posto, jam iššūkį metė net keli futbolui neabejingi verslininkai. T. Danilevičius tokios konkurencijos taip ir nesulaukė.

Galbūt todėl, kad jo pavardė futbolo visuomenei iki šiol jokių abejonių nekėlė. Buvęs ilgametis Lietuvos rinktinės kapitonas, rezultatyviausias visų laikų jos snaiperis dėl savo šalies paaukojo ne vieną laisvą savaitę. Užuot po varžybų Italijos klubuose gulinėjęs kokiame nors Viduržemio jūros paplūdimyje, jis visuomet be išsisukinėjimų atvykdavo į rinktinės stovyklas ir ne vienus metus lipdė nacionalinės ekipos branduolį. Ar sugebės patempti ir visą sunkiasvorį Lietuvos futbolo vežimą, parodys laikas. Taip pat, kaip ir tai, ar atsispirs giminystės ryšiams su kitais LFF vadovais, ar liks principingas, koks ir buvo su federacijos valdininkais dar bėgiodamas aikštėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Užpelkis

Paskutinės šešios Lietuvos rinktinės rungtynės: šeši pralaimėjimai, įvarčių santykis 1 - 18. Kur jūs dar rasite tokio žemo lygio futbolą kaip Lietuvoje ?! Ir visi tyli. O kodėl ? Todėl, kad LFF susirinkę bedvasiai žmonės. Tai žmonės be jokios kultūros be jokių tikslų. Jų tikslas vienas - žiūrėti, kad teisingai ( t. y. pagal "paniatijas") būtu padalinti iš UEFA/FIFA gaunami pinigai, kad jie nemažėtu. O rezultatai, profesionalių futbolininkų ruošimas ? Į tai nusispjauti. Juk UEFA/FIFA už pinigus sportinių rezultatų nereikalauja. Tai kam jų siekti ? Tai bedvasiai žmonės, dauguma senukai, besilaikantys įsikibę tų pareigų grynai dėl pinigų. Gaila į juos žiūrėti.

galbut

iseitis - bendra Baltijos ir Baltarusijos lyga. Ateityje galetu prisideti Lenkija ir Ukraina. arba paleisti LFF ir atsisakyti profesionalaus(kabutese) futbolo

Fanatas

Kandidatas aiškus

SUSIJUSIOS NAUJIENOS