Ir gerai idėjai reikia reklamos | KaunoDiena.lt

IR GERAI IDĖJAI REIKIA REKLAMOS

Sena gera dalies ministerijų iškraustymo iš Vilniaus į Kauną idėja vėl tapo dienos aktualija. Beveik neįtikima, bet, regis, šįkart žodžiai virs kūnu.

Kad ir kas ją būtų įrašęs į savo rinkimų programą – konservatoriai ar "valstiečiai", politiniai oponentai neranda stiprių kontrargumentų. Netolygaus Lietuvos vystymosi problematiką viešai neigia tik pavieniai radikalai, kuriems atrodo, kad Vilniui privalu būti viena didele turgaviete, dūstančia nuo žmonių, automobilių, reginių, parduodamų ir perkamų idėjų. Esą būdamas visos Lietuvos traukos centru, Vilnius tūkstančiams provincijos žmonių atstoja užsienius, todėl geriau jie teplūsta į sostinę, antraip emigruos jau ne tik iš savo gimtojo rajono, bet ir iš Lietuvos. Panašiai keistas, turbūt todėl ir nepopuliarus, pasigirdęs dar vienas argumentas – esą iškeldindami bent kelias valstybės institucijas susilpnintume Vilniaus kaip sostinės statusą tuo pažeisdami net Konstituciją. Kol kas bene labiausiai linksniuojamą priežastį, kodėl Žemės ūkio ir Aplinkos ministerijos turėtų likti Vilniuje, – darbuotojų nenorą – valdantieji kategoriškai atmeta. Ir nors yra teisieji (valstybės institucijų užduotis – pasirūpinti ne specialistais, bet valstybės funkcijomis) daro didelę klaidą: demonstruoja aroganciją, nuo kurios skelbėsi išgydysiantieji Lietuvą. Kad ir koks prastas (ne visada nepagrįstai) būtų biurokratų įvaizdis, atviras jų niekinimas tikrai nestiprina nei šalies politinės kultūros, nei pasitikėjimo valstybe.

"Valstiečiams" metas pamiršti stačiokišką komunikavimo būdą, kuris leido be vargo laimėti rinkimus, ir prisiminti: net prastą darbininką geriausiai motyvuoja mintis, kad stato ne šiaip mūrą, bet bažnyčią. Kitaip tariant – ir gerai idėjai reikia reklamos.

Maža užuomina šiam kontekstui. Vienos ar dviejų ministerijų perkėlimas yra ne kas kita, kaip didelis žingsnis kitos senos, bet kartu labai modernios dvimiesčio idėjos link. Parduokite ministerijų specialistams perspektyvą tapti naujo darinio dalimi – tai skamba gerokai patraukliau nei primesta dilema kraustytis į Dievo pamirštą Kauną ar likti be darbo.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ww

Pati Juodeliene Dievo pamirsta,o ne Kaunas. Dar viena susireiksminusi zurnaliste praleido nproga patyleti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS