Kai net ir galvai reikia renovacijos | KaunoDiena.lt

KAI NET IR GALVAI REIKIA RENOVACIJOS

Atšyla oras, pakyla noras. Visų pirma, ginčytis, piktintis ir leisti žvygauti emocijoms dėl šildymo sezono (ne-)pabaigos.

Štai vatine „kūrtke“ pasirėdęs prelegentas garsiai reikalauja nutraukti šitą „bezabraziją“, nes kiek gi galima mokėti už šildymą? Pasirodo, ponulis, pašalpų pilotas, dešimtmečius sėkmingai gyvuoja nerenovuotame name, tad jį esą ir plėšia tie kapitalistai.

Kodėl namas nerenovuotas? Ir jis, ir jo kaimynai, tokie pat teisingi žmonės, iš principo nesutinka, nes reikės mokėti už remontą „tiems banditams“.

Iš kur toks principas? „O prie ruso ir butus duodavo, ir mažai už šildymą reikėjo mokėti, ir jokių renovacijos mokesčių nebuvo“, – reikalą apibendrino prelegentas.

O kaip dėl gyvenimo kokybės, pavyzdžiui, dėl tualetinio popieriaus, kurio tada nebuvo parduotuvėse?

Esmė – reikia „užsukti“ šildymą, ir viskas.

Už tai buvo „Pravda“, „Izvestija“, „Trud“ ir kiti spaudos organai. Dar lignino iš gamyklos išnešdavo – išskirtinė prabanga. Tiesa, nuo „Pravdos“ kimšdavosi špižiniai kanalizacijos vamzdžiai ir išsiliedavo šuliniai kieme. Kartais būdavo net sudėtinga bristi su atliekų „viedru“ iki šiukšlinės mašinos, kuri vos įvažiavusi į kiemą nekantriai signalizuodavo ir vėluojančiųjų nelaukdavo. Kaip traukinys. Gi nieko baisaus – komunalinio ūkio valdyba nemokamai atkimšdavo.

Bet čia tik detalės. Esmė – reikia „užsukti“ šildymą, ir viskas. Kapitalistai su landsbergiais viską sunaikino, pirmiausia kolūkius, todėl maistas brangus. Ir kiaules išvežė į Europą, ir pieną, todėl pinigų žmonės neturi. ESO privatizavo kinai, todėl elektra pabrango. O V. Zelenskis tapo milijonieriumi, nes amerikonų ginklus pardavė „Mosadui“ ir nusipirko namą Floridoje. Karas tai čia išvis žydų sąmokslas, V. Putinas tėra tik to sąmokslo administratorius – taip sakant, Tel Avivo „pieška“ ant šachmatų kaladės. Taigi, tikrai metas baigti tą šildymą, nes kiek gi galima?

P. S. Gal kas nors pasakys: šalyje jau rangosi ekonominė krizė ar dar ne?

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

che

gal ir durnelis, bet labiau tikėtina kad atidirba kas užsakyta. Va tokia nūnai tai žurnalistika...

klausimėlis

Aftarius - durnelis, ar tik tokiu apsimeta?

Na..

atmetus visus sarkazmus vistik gerai kai šalies ūkyje yra stabilumas ir protas. ,,Tarybiniais " laikais tą turėjom. Nereikėjo krūpčiot dėl ne taip išmestos šiukšlės, ar ,,dežūruot" su stambiagabaritine 50 kg.atlieka kad gink Dieve nepražiopsotum 8 val ryte atvažiuojančio EKO'samaswalo:D); nereikėjo sukt galvos kas bus jei komunaliniai dar pakils o darbo atlyginimas ne; nereikėjo žiūrėt ir matyt baisias valstybines vagystes milijonais ir vaikštančius laisvėje nusikaltėlius; elektros ir šildymo jokie nusikaltėlių sindikatai-akcininkai nevogė o naudotojai nebuvo apvaginėjami viešai, po to sakant kad pavogtus pinigus vagys atiduos per 15 metų..:D) Nu žodžiu..Manau kad Autorius kai kuriose vietose specialiai ,,sutirštino'' kad būtų intriga :D)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS