Kai trūksta kėkšto išminties | KaunoDiena.lt

KAI TRŪKSTA KĖKŠTO IŠMINTIES

Įsisiūbavus migracijos bangai, kai kalbame ne nuvalkiotu „žmonių bėgimo iš Lietuvos“ klausimu, o apie paukščių grįžimą į jų žiemavietes, žinovo akis užkliūva už keliaujančių kėkštų, tokių varninių šeimos atstovų.

Gamtos ekspertas ir mylėtojas Selemonas P. (nepainioti su bibliniu karaliumi Saliamonu) tikina, kad būtent šie paukščiai garsėja išradingumu ir aukšta psichika. Esą girioje kėkšto vieta ypatinga: jis viską mato, jo visur pilna, apie kiekvieną naujieną jis praneša skardžiu tarškimu.

Gamtininko teigimu, toks kėkštas būna tik neveisimosi metu. Perėdamas ir augindamas paukščiukus skardžiabalsis nutyla ir tarsi pradingsta, kaip ir visi jo gentainiai. Skirtingai nei mūsų pseudogarsenybės, apie kurių pastojimą, nėštumą, gimdymą, vaiko vardą, jo krikštynas, anytos kišimąsi į kūdikio auginimą ir kitą buities dumblą, žinios į viešumą brukamos su pertekliniu narcisizmu.

Bet jau džiugu, kad kėkšto išmintį pagaliau perima ir kai kurios žvaigždės. Pirmoji kregždė – tokia dainininkė Natalija. Pasirodo, ji vėl pagaliau įsimylėjo (gal jau kokį 72 kartą), bet šįsyk „širdies reikalais nusprendė nebegroti viešai“, pagirtina, tik ar ilgam?

Dar paukščių tema. Yra toks garsus politikas gražia plėšraus sparnuočio pavarde – A.Sakalas. Taigi jis ir vėl parašė straipsnį. Ir vėl jis gausiai komentuojamas internete, o kai kurie komentarai, švelniai tariant, negražūs.

Nežinantiems priminsime, kad politikas A.Sakalas yra įžeidus ir principingas, be kita ko – signataras. Spaudos liudijimu, vien Vilniaus apylinkės teisme dar iki euro įvedimo jam iš komentarus rašiusiųjų buvo priteista apie 30 tūkst. litų.

Gal drąsūs komentatoriai apie tai nežino, o jei žino, akivaizdu, kad jiems trūksta to triukšmadario kėkšto išminties ir nuojautos, kada prasminga patylėti ir tiesiog nesikišti, kur nedera, nes galima ir nudegti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS