Kai už tiesą svarbesnė zoologija | KaunoDiena.lt

KAI UŽ TIESĄ SVARBESNĖ ZOOLOGIJA

Didžiausia lietuvių bėda yra tai, jog jie įsitikinę, kad kiti turi galvoti tik taip, kaip jie. Tada ir prasideda totalinės nesąmonės bei pasimetimas šioje beribėje įvairovės kupinoje būtyje.

Kai kuriems politikieriams mėnulio šviesose pasivaideno, kad Vilnius geopolitiškai yra viena svarbiausių sostinių Europoje, todėl jie realybėje ėmė elgtis taip, lyg tai būtų tiesa. Tačiau kai tokios fantastinės platformos tikrovėje vis dėlto neįsitvirtina, tuos žmones ištinka šokas, panyžta nervintis, smerkti ir tuščiažodžiauti.

Štai ir praėjusią savaitę kažkas aiškino, kad Vilnius yra antrasis Neapolis. Na, kam tiek daug vartoti trejų devynerių? Juk nesveika, kenkia kepenims ir galvai. Kad ir kaip ilgai sėdmenis vadinsi smegenimis, jos nuo to netaps išmanios.

Taip ir muzikinę zoologiją pamėgusio atlikėjo Rogerio Waterso atveju. Stengiantis sureikšminti jo vizitą Lietuvoje ir taip uždirbti kuo daugiau pinigų, iš pradžių buvo skelbiama, kad koncertuos "Pink Floyd" legenda ir genijus. Tačiau kai tas pradėjo girti V.Putiną ir kažką kliedėti apie Maidaną, aleliuja giedantis choras staiga nuščiuvo, ir ėmė sklisti raštiški prakeikimai bei aiškinimai, kad "genijus" labai jau panašus į asilą.

Šiuo atveju vėlgi aktualiausia detalė praplaukė pro akis ir ausis. Reikalas tas, kad realiai legenda yra ne tiek iš "Pink Floyd" dar 1986-aisiais pasitraukęs R.Watersas, kiek tos grupės lyderis Davidas Gilmouras, kuris dėl savo dramatiškų muzikinių improvizacijų ir buvo "Pink Floyd" veidas, kaip, tarkime, Angus Youngas AC/DC projekte.

Tačiau daug kalbantiems ir iš tų plepalų tyliai bizniuką vyniojantiems mūsų veikėjams ne tiesa svarbi – naratyvuose sumindyta tikrovė juk visada kai kam atneša apčiuopiamos naudos. Taigi vieni vaizduoja vienintelius teisingai mąstančiuosius, kiti pakampėje skaičiuoja gautus sidabrinius, kuriuos galop visi tarpusavyje pasidalija.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Dalis iš eilėrasčio:

,,..Vaikeli, širdy Lietuvos tupi senis, Prisiuvęs Tėvyne prie savo kišenės. Tai argi jam rūpi, kur bėga Šešupė? – Gal susidorojimo bijo ir upės? – Tėvynę palieka ir slepiasi jūroj… Ir aš pasislėpčiau, bet pavogtos durys. Kur liko skylė – skudurinė lėlė – Maža prostitutė, ta vargo pelė… Kažko taip baugu begalinio dangaus Tai Daukantas žiūri į būdą žmogaus..."

Sidas Barretas

Kaimiečiai, palikit vakariečių filosofijas ir jų simpatijas jiems patiems ir nekiškit nosies ne į savo reikalus. Bus bolševikai, jiems užpakalius laižysit ir karjeras prie jų darysit, ateis liberalai - tą pati darysit, tėvą motiną parduosit dėl riebesnio viralo šaukšto. Kam pasaulį juokinat, užkampio gyventojais būdami.

Iš tikrųjų

putinofobija jau atrodo nesveikai o Lietuva pasirodo prieš kitas šalis kaip nesveikų psixiškai žmonių valstybė:(
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS