Kaunas. Aktas. Mažylis. | KaunoDiena.lt

KAUNAS. AKTAS. MAŽYLIS.

Ar reikia čia ką pridurti? Tai šios savaitės raktiniai žodžiai.

2022-ieji nuo trečiadienio vakaro tapo ne šiaip metus ženklinančiais skaičiais. Kaunas turi kryptį į naująją – Europos kultūros sostinę. Jeigu kai kam ir knietėjo nusipurtyti laikinosios sostinės titulą, nėra abejonių, kad būtent šis istorinis statusas yra vienas iš atspirties taškų žengiant į 2022-uosius.

Vytauto Didžiojo universiteto prof. Liudas Mažylis tą patį trečiadienio vakarą nušlavė nuo viešosios erdvės pjedestalo visus didžiuosius politikus, popžvaigždutes ar nusikalstamo pasaulio grandus. Į Berlyną nudardėjęs autobusu, jis padarė tai, apie ką iki šiol tik buvo kalbama, – archyve surado reikšmingiausią mūsų valstybei dokumentą – Lietuvos Nepriklausomybės Akto originalą.

Labiausiai džiugu, kad šios geros naujienos tapo švente jaunimui. Rotušės aikštė trečiadienio vakarą švytėjo nuo jaunų veidų, laukusių žinios, kam atiteks 2022-ųjų Europos kultūros sostinės vardas. Jaunimas tai vertina kaip dar vieną galimybę jiems patiems, mūsų miestui ir visai Lietuvai.

Visiškai priešingai nei kai kurie garbūs profesoriai ir mokslų daktarai, negebantys perlipti per savo puikybę ir tuštybę, užuot pasidžiaugę tuo, ką visos valstybės labui nuveikė vienas iš jų kolegų.

Visiškai priešingai, nei kai kurie niurzgantys vietinės politikos nevykėliai, vis dar jaučiantys keistą nuoskaudą, kad Kaunas vaduojasi iš stagnacijos. Kažkodėl keistai pritilę ir kai kurie iš savo gatvelės interesų nosies nebeiškišantys, bet iškiliais visuomenės veikėjais save laikantys ponai. Nedžiugina, kad Kaunas, jo architektūra ir kultūra pagaliau turi progą ryškiai sužibėti tarptautiniame danguje?

Buvę ir esami studentai džiūgauja ir negaili gerų žodžių prof. L.Mažyliui – jie jį pažįsta, gerbia ir myli ne tik už šimtmečio svarbos atradimą Berlyne. Profesorių jauni žmonės giria už puikias jo paskaitas, už asmenybės žavesį, už gyvenimo pamokas ir vertingus akcentus pilkoje lietuviškų studijų kasdienybėje. Visiškai priešingai nei kai kurie garbūs profesoriai ir mokslų daktarai, negebantys perlipti per savo puikybę ir tuštybę, užuot pasidžiaugę tuo, ką visos valstybės labui nuveikė vienas iš jų kolegų. Egoizmo ir menkystės kirminas trukdo pasidžiaugti tokiais dalykais.

O džiaugtis šią savaitę išties yra kuo.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Algis

Pasiklauses Bumbliausko paistalu, per televizija, supratau ,kad ARCHYVU LIUTAI PROFESIONALAI DIRBA TAIP-NUVAZIUOJA IKI ARCHYVO ,ATIDARO DURIS , GAL NET NE VISADA, IR APSISUKE ISVAZIUOJA ,o cia profesorius ,ne archyvu liutas, isdryso pavartyti bylas ir, per juokingai trumpa laika, surado tai ko nerado, taip save vadinantys profai ir liutai .KYLA KLAUSIMAS KAIP JIE APSIGINA DISERTACIJAS ,GAL PLECHANOVO AKADEMIJOJE, PROFESORIAI JUMS REIKETU PASIMOKYTI PROFKESE.

Pataisysiu

Ne "Kaunas , Aktas , Mažylis'' , o ''Kaunas . NUTARIMAS. Mažylis''. Sutikite , kad ir pavardė simboliška...

Saunuolid Mazylis

Man tai tas profesorius labai patiko. Atsidaves zmogelis is pat sirdies. Net iki Berlyno su autobuso nusitrenke, nes TIKEJO, kad akta ras ir RADO! Ir eina sikt tas Bumblauskas, matosi, kad ego apsestas, is povyzos matyti kai sneka pilva ant nosies uzsidejes atsiloses atgal kazka vapalineja. Susikta TV persona, kazin ar savo rankom yra kokia istorine relikvija atkases. Vienu zodziu, neverta apie ji kalbet. Aciu prof. Mazyliui, labai smagu, kad tokiu entuzijastu yra,kurie veikia ne savo, o visuomenes labui. O zmones mato kas tikra, o kas pupudruota. O jei akli nemato, tai Dievas visada mato ir atsilygina visiems tuo paciu. Nea visatoj yra taisykles, o jei nezinai ju, tai tau visata parodys jas, o jei specialiai esi slykstyne, tai gausi dvigubai atgal. Va taip, viskas grazu or garmoninga!As dziaugiuosi uz Lietuva, nors tas akto atradimas nieko nekeicia, bet faktas rodo, kad yra gerio zemej ir jis veikia, mums visiems! Aciu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS