Kybartų holivudas | KaunoDiena.lt

KYBARTŲ HOLIVUDAS

Gerb. ministre Aurelijau Veryga, ar girdėjote naujausią tostą? "Į sveikatą!" Jį praėjusią savaitę internautams tiesiogiai transliavo Kybartų kolonijos holivudas. Kaip galėjo tai nutikti Lietuvoje, kurioje neparduodama be dešimtos ryto ir nebeparduodama po aštuntos vakaro darbo dienomis? Gal griežčiausias Negėrimo įstatymas Kybartų nepasiekė? Tas miestelis juk visiškame Lietuvos pakrašty. Gal milžiniška Sveikatos apsaugos ministerijos kabinetinė armija nespėjo aplankyti visų šalies užkaborių ir supažindinti su naujausiomis negėrimo instrukcijomis.

Juk tenka kariauti keliais frontais: ir su algų padidėjimo nepajutusiais medikais, ir su vaistų brangimą pajutusiais pacientais, ir su Specialiųjų tyrimų tarnybos duris varstančiais ligoninių, kraujo centro vadovais, ir su Aukščiausiojo Teismo išteisintu Valstybinės ligonių kasos direktoriumi.

Pasiteisinimas, kad kalinių negėrimas yra ne Sveikatos apsaugos ministerijos, o Teisingumo ministerijos reikalas – antikonstitucinis. Visi piliečiai prieš visus įstatymus lygūs. Kiekvienas turi teisę kalėjime pasėdėti, nė vienas neturi teisės gerti, kada užsimanęs. Jokių išimčių!

Liaudies išradėjai greičiau sugalvoja naujų būdų svaigintis, nei įstatymų išradėjai kurti naujus apribojimus. Jei jau kaliniai už grotų sugeba raugą raugti statinėmis, ką kalbėti apie laisvėje esančių išgeriančiųjų piliečių galimybes? Lakama viskas, kas dega ir net nedega, bet galvoje kelia sumaištį. Keista, apie langų ploviklį nepagalvota. Krautuvėje tebeparduoda nuo ankstyvo ryto. Neribotai. Ir net vairuotojams!

Kybartų holivudo kūrėjai parodė, kad Lietuvoje, kur pagal statistiką vis mažiau ir mažiau geriama, alkoholio jūroje vis labiau skęstama. Ir kolonijose, kur velnias sprandą nusisuktų (gal dėl to valdžia ten nesilanko?). Ir laisvėje (kur įstatymų leidėjai tik ir žiūri, kaip doram piliečiui sprandą nusukti). Gaila, Kybartų holivudas uždarytas, nebesužinosime, kaip ne pagal įstatymus, o iš tiesų šalis gyvena.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Taigi...

Verygos bei Karbauskio-Širinskienės įstatymas skirtas negeriantiems arba tik mažai išgeriantiems.O tokie kaip tie kaliūzininkai ir į juos panašūs kaip gėrė taip ir gers.Tik įstatymais neišauklėjama.

Adas

Dramblio makaulė didesnė ir smegenų daugiau.

is

makaules matosi kad talpa mazesne reuskia ir smegenu maziau......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS