Laukia laimingas gyvenimas | KaunoDiena.lt

LAUKIA LAIMINGAS GYVENIMAS

Sveikatos apsaugos ministras A.Veryga vakar tarėsi su medikų atstovais, kaip kelti gydytojų algas. Galiausiai (tuo neabejojame) ir avis (A.Veryga) liks sveika, ir vilkai (medikai) – sotūs, ir (saugumo sumetimais) bus kukliai nutylėta, kad trečioji pusė – ožkos (mokesčių mokėtojai, kuriems įvairių rinkliavų pavidalu nuolatos diriami devyni kailiai) neteks dar vienos šikšnos, antraip, iš ko gi tuos atlyginimus medikams padidinsi?

O kai klasta paaiškės, blogi taps gydytojai, kurie "ir taip gerai turi", ir niekas jau nebeprisimins makiaveliško profesionalų vyriausybės manevro, kuris dorai pasitarnaus kiršinant visuomenę su medikais. O pati vyriausybė su visais savo apaštalais liks švari ir blizganti it naminio katino kailiukas.

Ir negali sakyti, kad tie profesionalai tyčia taip elgiasi, jiems tiesiog taip išeina. Ar gali kam pakenkti, ar ką nuskriausti tokia "valstietė" A.Širinskienė? Šventvagiška būtų taip net pagalvoti. Vis dėlto kogi galime tikėtis iš minėtos ponios, tuoj stosiančios prie Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto vairo vietoj į opoziciją pasitraukusio ir lauk nuo gėrio nutėkšto socialdemokrato J.Sabatausko?

Geriau ir neprognozuoti. Tegul prognozėmis užsiima profesorius S.Hawkingas, blogiausiu atveju – N.Šulija, nes akivaizdu, šiame Seime dar bus įvairių keistų permainų ir ne mažiau įmantrių sprendimų.

Kadencijos pabaigoje, t.y. 2020-aisiais, mes galbūt net pasieksime Butano Karalystės (tokia valstybė Himalajuose) valdymo lygį, kur ekonomika skaičiuojama ne pagal bendrąjį vidaus produktą, o pagal bendrąjį laimės indeksą. Taip ten norima pasiekti pusiausvyrą tarp dvasinių ir materialiųjų vertybių.

Mūsų valdžios norai labai panašūs – paversti piliečius laimingais, kad ir ne itin turtingais, bet – laimingais. Argi tai blogai?

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS