Lietuva – paradoksų šalis | KaunoDiena.lt

LIETUVA – PARADOKSŲ ŠALIS

Daug žmonių yra linkę būti eksploatuojami ir manipuliuojami. Kol jie to nesuvoks, bus kvailiai. Tik ar jie pajėgūs suvokti?

Kai Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) atstovas Gaudenas Galea įspėjo Lietuvą dėl to, kad mūsų šalyje 2016 m. vienas gyventojas vidutiniškai suvartojo 16 l alkoholio, taigi Lietuva yra "didžiausia gėrikė Europoje, taip pat ir didžiausia gėrikė pasaulyje", greta Seimo įvyko koncertas, pavadinimu "Laisvė rokenrolui". Labai priminė kadaise vykusią akciją "Laisvė Joninėms", kurios šūkis – atsipalaiduokite. Nemokate? Mes padėsime. Įpilsime!

PSO atstovas G.Galea nesirinko žodžių, kaip tą puikiai moka daryti mūsų politikai ir viešosios nuomonės formuotojai.

"Aš iš tikrųjų paklausčiau tokio festivalio organizatorių, kas jį finansuoja. (...) Lankydami šalis dažnai matome, kad tokie renginiai labai dažnai yra finansuojami alkoholio pramonės", – pastebėjo jis.

Juk dabar kyla pavojus kiekvieno lietuvio prigimtinei teisei išgerti!

Lietuva – paradoksų šalis. Štai kelios valandos prieš koncertą už alkoholį greta tų pačių Seimo rūmų vyko senjorų protestas. Kiek žmonių į jį susirinko? Gal koks 100, gal mažiau. Nebuvo nei Lietuvos muzikos žvaigždžių, nei garbingų politikų (Gabrieliaus, Gintauto ir Remigijaus). Kodėl? Nes, ironiškai kalbant, jūsų, mieli senjorai, problemos nedomina. Supraskite pagaliau, kad yra svarbesnių klausimų. Alkoholio ribojimas – vienas iš jų. Juk dabar kyla pavojus kiekvieno lietuvio prigimtinei teisei išgerti!

Beje, galima prisiminti ir studentų protesto akciją prie Vyriausybės, kai šie pareiškė nepalaikysią naujojo Darbo kodekso. Kiek ten tų studentų buvo? Kokia 15, gal 20... Už tai policijos pareigūnų buvo tiek, kad priminė Minską, kai ten vyko protestai prieš veltėdžių mokestį. Kapų tyla Lietuvoje ir dėl mažų atlyginimų, ir dėl emigracijos, ir dėl bedarbystės. Ką jau kalbėti apie kokią užsienio ir saugumo politiką.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

To > "Pagarba Kremliaus gaidžiui giedoriui"

Eik ir išgerk dar "Žebenkšties". Juk dar rašyti sugebi, vadinasi smegenėlių dar turi. Bet netrukus neturėsi. ;)

Pagarba Kremliaus gaidžiui giedoriui

Ir jį palaikantiems Putino subinlaižiams

Pagarba žurnalistui

už drąsą, pilietiškumą, blaivų mąstymą ir objektyvų susidariusios opios problemos nušvietimą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS