Lietuviški deimančiukai | KaunoDiena.lt

LIETUVIŠKI DEIMANČIUKAI

Lietuvos krepšinio daigų nenumarins jokie graikiški nitratai, sugerti tarptautiniuose arimuose. Šalies krepšinio lygos (LKL) jubiliejinio, 25-ojo sezono startas stebuklų neparodė, bet nuteikė maloniai. Ypač tuos, kurie vertina ne tik efektingą legionierių siautulį, bet ir išmintingesnio lietuviško krepšinio apraiškas.

Jaunieji Lietuvos talentai jau pirmajame ture tarė svarų žodį. Bene skambiausių pagyrų sulaukė žalgirietis Paulius Valinskas, jau startiniame mače su Alytaus "Dzūkija" pagerinęs savo rezultatyvumo rekordą.

Buvusio ilgamečio "Žalgirio" kapitono Mindaugo Arlausko sūnus paveldėjo aiškiai ne pačius prasčiausius genus.

"Paulius vasarą dirbo iš širdies. Jau pernai buvo naudingas, o jei toliau taip žais, ieškosime jam vis daugiau minučių aikštėje", – šie Šarūno Jasikevičiaus žodžiai bene ryškiausiai liudija apie gynėjo progresą. Greta 21-ų metų kolegos kol kas nedrąsiai, bet jau šmėžuoja ir 17-metis Martynas Arlauskas. Buvusio ilgamečio "Žalgirio" kapitono Mindaugo Arlausko sūnus paveldėjo aiškiai ne pačius prasčiausius genus, o svarbiausia – tobulėja vienoje stipriausių Europoje krepšinio sistemų – "Žalgirio" mokykloje.

Vilniaus "Lietuvos ryto" gretose pirmaisiais smuikais užvakar griežė bene perspektyviausias šiuo metu lygos sunkusis puolėjas Martynas Echodas. Greta 20-mečio taikliarankio kauniečio dar garsiau turėtų prabilti ir Rokas Giedraitis. Nors šiam Šiaulių krepšinio talentui jau 25-eri, atlikęs dar vieną kokybinį šuolį, jis jau netrukus galėtų pasibelsti ir į nacionalinės rinktinės duris. Koks svarbus tokių universalių žaidėjų, galinčių ir pataikyti iš aštuonių metrų, ir galingai įkrauti į krepšį, vaidmuo šiuolaikiniame krepšinyje, iškalbingai įrodė slovėno Luka Dončičiaus pavyzdys.

O kur dar kaip ant mielių augantis 20-metis Klaipėdos "Neptūno" talentas Laurynas Beliauskas arba jo bendraamžis šiaulietis Laurynas Birutis, ištįsęs iki 213 cm? Lietuvos rinktinės ateities kandidatų rasime beveik visuose iš dešimties lygos klubų. Tad iš pažiūros kukliose mūsų šalies pirmenybėse šį sezoną sirgaliams tikrai bus ką sekti ir kuo domėtis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS