Lietuvos rinktinės nerimo ženklai | KaunoDiena.lt

LIETUVOS RINKTINĖS NERIMO ŽENKLAI

Lietuvos futbolo rinktinė nesiliauja stebinusi. Jau atrodė, kad pakiliai sulauksime futbolo šventės Londone, kai lietuviai privertė ir vėl linksniuoti nacionalinės ekipos vardą.

Edgaro Jankausko auklėtiniai užvakar mieste šypseną keliančiu pavadinimu – Ūstyje prie Labės – ne mažiau komiškai prapylė kontrolinį mačą su Čekijos komanda.

Generaline repeticija prieš sekmadienio akistatą turėjusios tapti dvikovos rezultatas buvo skaudus taip pat, kaip ir jos turinys. Žaidimo kokybė, kurią pademonstravo lietuviai, nuteikė itin nemaloniai. Trys įvarčiai, kritę į mūsiškių vartus, atspindėjo ne tiek aukštą čekų puolėjų ir saugų meistriškumą, kiek lietuvių gynybos trapumą. Žinoma, galima teisintis abejotinais arbitrų sprendimais, po vieno kurių buvo paskirtas 11 m baudinys bei krito pirmasis įvartis.

Nesunku ir suskaičiuoti, jog rinktinės treneriai vietoj oficialiame mače leistinų 14 žaidėjų išbandė net 22 kandidatus. Tačiau lygiai tą patį darė ir varžovai, eksperimentavę ir pasaugoję savo ryškiausias žvaigždes.

Generaline repeticija prieš sekmadienio akistatą turėjusios tapti dvikovos rezultatas buvo skaudus taip pat, kaip ir jos turinys.

Anglijos komanda jėgų netausos. Tampyti likimo už ūsų jiems neleidžia situacija 2018 m. pasaulio čempionato atrankos turnyre. Nors Garetho Southgate'o auklėtiniai pirmauja F grupėje, prarasti bent tašką mače su Lietuva jiems būtų neleistina prabanga.

Žinant, kad lietuvių antradienio priešininkė Čekija Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) reitinge nepatenka tarp 40 stipriausių pasaulio ekipų, o Anglija rikiuojasi 14-a, rankas ir kojas su čekais drebinusiems Lietuvos rinktinės gynėjams poryt teks kur kas rimtesnis išbandymas. Galbūt didžiausias per visą karjerą.

Kas gali juos įkvėpti? Matyt, labiau nei taktiniai sprendimai, E.Jankausko žodžiai apie galimybę per 90 minučių pakeisti savo gyvenimą. Pavyzdžių, kai galingai sužaistas mačas su aukščiausio kalibro oponentais nutiesia kelius į gyvenimo sutartį, Lietuvos futbole buvo ne vienas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Sarmata

Sarmata ir tiek.

Izvalgos

Nei juoktis ,nei verkt ziurint i LT futbola...Koks juokingas aziotazas pries rungtynes Wembley stadione.Siuo metu LT futbolistai tinka tik kamuolius is uzribio ismesti-ne daugiau.Statykit stadionus,kvieskit rimtus trenerius,keiskit metodika,duokit pakankamai pinigeliu.Tai tiek izvalgu...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS