LR įstatymo vardu | KaunoDiena.lt

LR ĮSTATYMO VARDU

Lietuvos valstybė (ja save laiko valdžia) labai nepasitiki savo piliečiais. O kam kitaip išlaikyti beveik 80 institucijų, turinčių teisę bausti, bausti ir dar kartą bausti. Negi paprasti šios šalies gyventojai tik vagys ir apgavikai, pažeidėjai ir taisyklių laužytojai? Lietuvos Respublikos įstatymų požiūriu: taip!

Sudegė žmogaus namai. Ar gali būti didesnė nelaimė? Gali. Jei geri žmonės aukos pinigų ar kitaip parems, nepamirškite susimokėti gyventojų pajamų mokesčio. Jei pamiršite, smulkmena. Valstybė nepamirš. Ir jūsų nesumokėtų mokesčių, ir net delspinigių. Lietuvos Respublikos įstatymų požiūriu: gaisras – ne nelaimė, o laimė. Tai būdas už su darbo santykiais nesusijusias pajamas pasistatyti naujesnį namą nei sudegusysis. Štai kaip, žmonės padeginėja savo namus, kad galėtų apgauti savo valstybę.

Paranojiški valdžios įstatymai liepia susimokėti ne tik padegėliams už aukas, bet ir pagalbos sulaukusiems labai sunkiomis ligomis sergančių žmonių artimiesiems. Tėvų širdys dėl vaikelio apsipylusios krauju, o valdininkija sako, kad pinigų brangiam gydymui neturi. Jei jau pasmerkė mirti žmogų valdžia, galėtų tiesiai į akis koks Veryga kiekvienam asmeniškai pasakyti. Būtų lengviau palikti šį pasaulį.

O Mokesčių inspekcija geranoriškai pataria, kaip apeiti įstatymus. Aukas reikia rinkti per paramos, labdaros organizacijas, "taip išvengiant galimų sukčiavimo atvejų bei papildomų rūpesčių dėl apmokestinimo". Tos organizacijos, matyt, šventa dvasia gyvos, nė cento nepasiims iš nelaimėliams paaukotų sumų. Taip, centų neims. Bet istoriškai žinome, kai per labdaros koncertus telefonais siunčiame mokamas žinutes, surenkamos apvalainos sumos, o labdarai lieka kažkas panašaus į apgraužtus kaulus.

Beje, naujausiais apklausų duomenimis, visuomenė nepasitiki valdžia. Labiausiai – net 67 proc. respondentų – Seimu. "Profesionalų" Vyriausybė antra pagal tai – 53 proc. Valdžia privalėtų reikšti didesnį nepasitikėjimą savimi, o ne piliečiais.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

tam --zelemunscikas-- na tai reikejo taip ir parasyt

kaip parasei antram komentare...--atsiprasau[uz grubuma]

Zelemunčikas

Kodėl taip grubiai apie tą patį?Aš galėjau irgi parašyti,kad anūkėlis Anglijos šiūkšlyne apsigyveno ne senelio ir jo,o valdžios ,,pageidavimu'',o seneliui ta pati valdžia pensijos irgi grąžino tik pusę kiek jis sumokėjo.Čia aš apie tikrą senelį-lietuvį,o ne apie tą, apie kurį tu galvoji.

tam --pidermunscikuj-zelemunsko kale

paskaiciuok kiek tas pensininkas -pensijos prarado ,paskaiciuok kokia jis gavo, paskaiciuok kiek metu ta suknista pensija gavo ,tuomet suzinosi kiek valstybe skolinga tam pensininkuj ,o ne jo anukelis kuriam jis paliko ta buta.....jei nebutu kaciu sumyzta lietuvos valdzia ,ne konsetvat lyberastiniai variugos aferiugos apvoge tauta ir valstybe ---siandien anukeliai nebludytu europos siukslynuose.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS