Maža bėdų? Tikrai bus | KaunoDiena.lt

MAŽA BĖDŲ? TIKRAI BUS

Mėnulio fazių išvarginti valdžios ponuliai nerimsta. A.Jarry karaliaus Ūbo pavyzdžiu sočiai papietavę šrūdų su vašylais, jie ėmėsi ir intelektinės veiklos – vėl rėžė prakalbų apie automobilių mokestį.

Suprantama, jie ten nuo byrančio Gedimino kalno viską mato ryškiau: esą slepia tie lietuviai pinigų, tad laikas juos krapštyti iš kojinių. O ir mašinų jie turi daug ir senų, tad nėra reikalo čia toleruoti tokį apsileidimą – laikas visus persodinti į visuomeninį transportą, nėr čia ko ponus imituoti.

Užuot pasirūpinę tuo, kad tautiečiai turėtų už ką persėsti į naujus automobilius, jie vėl nori sukti tuo pačiu politinių pusgalvių išmintu šunkeliu: apkrauti mokesčiais, ir viskas – jūsų bėdos.

Vienintelis susisiekimo ministras Rokas Masiulis kritiškai įvertino kolegų kalbas apie automobilių mokesčio įvedimą. R.Masiulio nuomone, būtina labai detaliai apsvarstyti tokio mokesčio įvedimo pasekmes ir tik tada projektą teikti vyriausybei.

Dar griežtesni perspėjimai pažiro iš įvaizdžio specialistų. "Pasiryžti įvesti tokį mokestį gali tik politikos kamikadzė", – neslėpė ryšių su visuomene konsultantas Arijus Katauskas.

Tik kas jiems, didiesiems reformatoriams, tie perspėjimai, kai ant paslėpsnių lipa artėjantys 2020-ieji, kai ES užrauks paramą Lietuvai, ir biudžetą subalansuoti bus ypač sudėtinga. Štai ir kalba apmokestinimo poterius finansų ministras Vilius Šapoka. Ką nors vis tiek apmokestins, jei ne butus ir garažiukus, tai nors mašinytę daugiabučio kieme. Esą tai neišvengiama, o ir civilizuotose Europos valstybėse taip yra.

Išties, yra, bet ten žmonės turi civilizuotų pajamų, ne klouno grašius, kaip pas mus, taigi ir situacija, ir perkamoji tenykščių piliečių galia visai kitokia. Pas mus valdantieji labiausiai rūpinasi tuo, kad tik žmonėms bėdų nepritrūktų, todėl jų vis jiems ir paorganizuoja.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Profesionalūs mokesčiai

Masiulis,matyt,ne profesionalas,kad nesutinka su žaliairaudoniais profesionalais,užmirštančiais ,kur ką deklaravo,kur kokią Mileną ar Genovaitę įdarbino,kiek uždirba Gretutė,baigusi karjerą Seime.Bet sumąstantys,kad kur kada ir kiek galima paprastus žmones dar apmokestinti.

šulcas

juk spekuliantų valdžia todėl taip ir yra, vis remiasi užsieniu ir kainos pas juos už viską didesnės tai pagal juos mes irgi turime už viską mokėti brangiau juk einame į Europą,bendrai jau atėjome,o žmonėms už darbą nemoka,kaip Europoje

M

Teisingai parašė. Pagrindinis valdžios rūpestis pagal Stalino instrukciją yra siekti, kad piliečiai niekaip nepraturtėtų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS