Medinis premjeras | KaunoDiena.lt

MEDINIS PREMJERAS

Realių darbų nematyti, tačiau Vyriausybės vadovas Saulius Skvernelis šypsosi ir laido primityvius juokelius. Tautoje tai vadinama mediniais bajeriais.

Sugrįžk į realybę, tada gal su tavimi pasikalbėsiu. Taip premjeras pareiškė naujajam socialdemokratų lyderiui Gintautui Paluckui. Ir savaitės pradžioje demonstratyviai nubėgo pasišnekučiuoti su konservatorių lyderiu Gabrieliumi Landsbergiu.

Po šio susitikimo buvęs kelių policininkas toliau sau leido laidyti juokelius: apie Gintauto pritarimą homoseksualų partnerystei ir pavydą dėl jo susitikimo su Gabrieliumi.

Jeigu tai darytų eilinis Seimo narys, turbūt niekam per daug neužkliūtų, bet premjeras, švelniai tariant, atrodo nesolidžiai. O ir viešųjų ryšių partiją naujajam socialdemokratų lyderiui, atrodo, pralošė. Vyriausybės vadovas teisinosi ir krovė populiarumo taškus G.Paluckui.

"Nebūsime lengvai prieinami ir paklusnūs, savo prioritetų neturintys partneriai", – tokią žinią paskleidė pastarasis. Ir ką? Pasišvaistė S.Skvernelis kandžiomis replikomis, įrašais socialiniame tinkle, palinksmino tautą tarsi būtų juokdarys (kol kas tokį labai jau primena) ir užvakar susitiko su naujuoju socialdemokratų lyderiu.

Premjere, o kaip su konkrečiais darbais? Žadėta buvo daug ir strateginių pokyčių. Kur jie?

Premjere, o kaip su konkrečiais darbais? Žadėta buvo daug ir strateginių pokyčių. Kur jie? Na gerai, kur jų pradžia? Tuštuma.

Kol kas S.Skvernelis su valstiečių orda tik kurpia sveiku protu nesuvokiamus draudimus: ir čia ne tik apie naikinamas lauko kavines ar Verygos vagiamus festivalius.

Juk kažkur stalčiuose guli ir daugiau "genialių" projektėlių. Kad ir tokių, kaip žurnalistams nurodyti, kiek gerų ir kiek blogų naujienų skelbti, o gal apskritai įvesti cenzūrą. Darosi nejuokinga, nes atrodo, kad naujoji Skvernelio ir Karbauskio orda sustoti neketina ir toliau žada skleisti "Naisių vasaros" virusą.

Tokiais tempais dirbant, apie demokratiją galėsime greitai pamiršti ir net pradėti dūsauti, kad Irane ar Šiaurės Korėjoje daugiau laisvių nei Lietuvoje. Ir apie kovo 11-ąją atkurtą laisvą respubliką galėsime pamiršti.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Pagarba Skverneliui

Įdomu, kaip ponas vertina iki tol buvusius premjerus? Aš Skverneliui rašau 9 iš 10 -ties.

Andriuškevičiau, baik š... malti

Tai blogiausia, kas nutiko Lietuvai. Socialdemokratai ir valstiečiai - abu vieno medžio paukščiai. Vieni jau prarado žmonių pasitikėjimą, kiti sparčiai praranda. Jų pūtimasis vienų prieš kitus kelia juoką. Gaila, mūsų šaliai vadovauja veikėjai kurių ambicijos didesnės už juos pačius.

Ąžuolas N.

Medinis premjeras geriau kaip popierinis korespondentas. Popierius gaminamas ne vien iš medienos. Kiniečiai jį gamino iš virvagalių ir kitokio šlamšto.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS