Mūšis – ir dėl įvaizdžio | KaunoDiena.lt

MŪŠIS – IR DĖL ĮVAIZDŽIO

Dar gera savaitė ir Lietuvos futbolo rinktinė pasiners į sapną. Rungtynių su futbolo pradininkais anglais pasaulinio garso "Wembley" stadione kitaip ir nepavadinsi.

Koks lietuviams bus šis sapnas – gražus ir spalvingas, kaip dauguma ligšiolinių 2018 m. pasaulio čempionato atrankos rungtynių, ar niūrus košmaras, kaip per pastarąjį vizitą į Angliją?

Tada, prieš dvejus metus, mūsų šalies reprezentantų pasirodymas ūkanotame Albione pasibaigė vos prasidėjęs. Jau 7-ąją mačo min. Wayne'as Rooney pelnė pirmą įvartį, o vėliau svečiai net bijojo pakelti galvą. Triuškinamas pralaimėjimas 0:4 ir bedantės komandos įspūdis – viskas, ką tąsyk Londone paliko Igorio Pankratjevo auklėtiniai. Na, gal dar tokio rango renginyje akį rėžęs trenerio sportinis kostiumas.

Kokį pėdsaką įspaus Edgaro Jankausko kolektyvas prognozuoti sunku, bet blogiau tikrai nebus. Tiesa, sprendžiant pagal komandos sudėtį, gal ir gali. Juk tąsyk I.Pankratjevo komandos pagrindą sudarė legionieriai iš daugmaž pusėtinų užsienio klubų. Iš Lietuvos futbolo A lygos pasitelkti tik penki kandidatai. E.Jankauskui į tautinę kūdrą tenka bristi giliau. A lygos žaidėjų rinktinėje pagausėjo dvigubai. Deja, tai anaiptol nereiškia, kad tiek pat pakilo nacionalinio čempionato lygis. A lyga taip ir liko "pasitikėjimas, pagarba". Ir kas ten dar? Skaidrumas?

Lietuvos futbolo pirmenybės šį sezoną startavo taip skaidriai, kad šios sporto šakos gerbėjams net pasišiaušė plaukai. Dar net nespėjus prasidėti oficialiems mačams nugriaudėjo toks skandalas, kad jo šleifo pakaks visiems metams į priekį.

Žinoma, nedorų Kazlų Rūdos klubo veikėjų lažybų manipuliacijos – tikrai ne A lygos kaltė, bet, pavyzdžiui, verslo ir potencialių rėmėjų akyse, futbolo organizacijos įvaizdžiui tai kirto iš peties. Kas jį atgaivintų? Kad ir sėkmingas mūsų lygos futbolininkų pasirodymas akistatoje su Anglija. Gal tuo tikėti naivu, bet kito pasirinkimo neturime.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

s

ramiai laimes

SUSIJUSIOS NAUJIENOS