Naktiniai iššūkiai | KaunoDiena.lt

NAKTINIAI IŠŠŪKIAI

Nerizikuosi – nelaimėsi. Matyt, tokia logika kliovėsi didžiausios Baltijos šalyse – "Žalgirio" arenos valdytojai, nutarę Kaune surengti pasaulio ledo ritulio čempionato 1B diviziono varžybas.

Tik paskaičiuokime: kiek finansinių ir žmogiškųjų resursų pareikalaus ledo ritulio varžyboms pritaikytos erdvės pertvarkymas į krepšinio areną. Žinant, kad ledo ritulio kovos baigiasi vėlai vakare, o jau ryte arenoje treniruotes rengia "Žalgirio" ir Pirėjo "Olympiakos" krepšininkai, didelės apimties darbai turi būti atlikti per naktį. Tokį žygdarbį šeimininkai ir atliko antradienio naktį, prieš trečiąsias Eurolygos ketvirtfinalio rungtynes. Tokį pat iššūkį jie turės atlaikyti ir šiąnakt, prieš ketvirtąją žalgiriečių ir graikų akistatą. O tarp šių krepšinio batalijų, trečiadienį, sklandžiai, aukščiausiu lygiu surengti ledo ritulio čempionato trečiąjį turą. Tad ar vertėjo įsivelti į šią sumaištį?

Žiūrint iš šių dienų pozicijų, žingsnis, švelniai tariant, abejotinas. Juk jau 2018-ųjų pradžioje buvo aišku, kad šio sezono "Žalgiris" realiai pretenduoja į atkrintamąsias varžybas. Vadinasi, ir tarptautinis jų sezonas kirsis su ledo ritulio turnyru. Tačiau sprendimas dėl pasaulio čempionato rengimo turėjo būti priimtas dar praėjusių metų pavasarį. Tik su tokia sąlyga – Tarptautinė ledo ritulio federacija (IIHF) sutiko Lietuvai patikėti prestižines varžybas. Tada apie jokį Eurolygos ketvirtfinalį dar nebuvo nė kalbos, o istorinį šansą dėl ledo ritulio Lietuva galėjo ir praleisti. Nesunku paskaičiuoti, kad, net ir padengdama visas pertvarkymo išlaidas iš savaitę truksiančio renginio, arena uždirbs kur kas daugiau, nei praras.

Be to, yra ir pridėtinė vertė. Pirmiausia tai didžiulė šventė visos mūsų šalies sporto sirgaliams, kurių antplūdis ir entuziazmas ledo ritulio pirmenybėse įrodo – rizikuoti tikrai buvo verta. O pelnytas geras vardas IIHF akyse leidžia tikėtis, kad tokios šventės ateityje bus patikėtos ir Klaipėdos, ir Vilniaus, ir kitų miestų arenoms.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Linas S.

Uždirbs ir arena ir miestas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS