Nauji marazmai | KaunoDiena.lt

NAUJI MARAZMAI

Oi kaip mums čia neišeina gražiai ir draugiškai gyventi. Kaip ką tik paskelbė vienas pacientas, dėl daug ko kalti švedų bankai, per daug jų čia. Net du. O dar čia per daug vokiškų automobilių, amerikietiškų kompiuterių, ispaniškų daržovių ir norvegiškų lašišų. Reikia daryti tvarką, metam lauk tuos švedus, atkuriam "Snorą" ir "Ūkio banką", ir bus gerai.

Tvarkos jau pridaryta tiek ir tiek, rezultatus matom. Vėl prabilta apie emigrantų grįžimą ir gimstamumo skatinimą. Kas norės grįžti, kai priimami vis nauji nereikalingi draudimai ir apribojimai, ir kas norės gimdyti, kai tas vaikas bet kada gali būti atimtas? Blogiausia, kad visi šie veiksmai labai skaldo visuomenę. Žmonės ir visuomenės grupės ir yra labai skirtingos, taip ir turi būti, tai pasaulio įvairovės pagrindas, tačiau kibimas vieni kitiems į atlapus pasiekė pavojingą lygį ir auga toliau. Net toks periferinis ir išpūstas dalykas, kaip vietinis MeToo išsyk suskirstė komentatorius į palaikančius ir į "ji pati atėjo".

Bendruomeniškumo jausmo praradimas didina pyktį, susipriešinimą, nepasitenkinimą ir nepasitikėjimą vienų kitais bei pačia Lietuva.

Prasideda protestai ir streikai. Mokytojų streikas apskritai lig šiol nematytas dalykas. Bet kad tuos mokytojus kas nors išklausytų ir paieškotų bendrų sprendimų, nesiramstytų formuliarais, kaip kokiais proto ramentais, kol kas nematyti. Na, streikais ir protestais garsėja Prancūzija. Ir dabar ten studentai stato barikadas, o vairuotojai protestuoja prieš pakeltą PVM degalams. Prieš porą dienų atvažiavo gigantiškas šūdvežys ir apšvirkštė skystomis fekalijomis visą ministerijos fasadą iki trečiojo aukšto. Gal ir mums taip? Bet kad tas kvapas kai kur ten ir taip jau sklinda, tik iš vidaus.

Bendruomeniškumo jausmo praradimas didina pyktį, susipriešinimą, nepasitenkinimą ir nepasitikėjimą vienų kitais bei pačia Lietuva. O reikia kaip tik priešingo dalyko. Gerumo, atjautos, empatijos, supratimo, kad kai kuriems žmonėms ar visuomenės grupėms reikalinga pagalba, ir noro rasti kelius tą pagalbą suteikti. Ar bent jau nekenkti naujais marazmais. Kol kas pas mus tai tik asmeninės iniciatyvos, valdžios ešelonų nepasiekusios.

Ir štai paralelė iš kito pasaulio, Olandijos. Hagoje ligi šiol vyksta neįtikėtinas dalykas. Armėnų šeima, prašiusi politinio prieglobsčio, jo negavo ir turėjo būti tuoj pat deportuota. Jie kreipėsi pagalbos į protestantų bendruomenę. Šie prisiminė, kad policija negali įeiti į bažnyčią, kai joje vyksta Mišios. Dabar armėnai sėdi toje bažnyčioje, reikalai sprendžiami toliau, o Mišios vyksta jau mėnesį (!), be pertraukų (!). Iš tiesų kitas pasaulis.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

Adas , neblogas statybininkas

Pacientas iš Seimo Stasys J . papūtė vėją prieš žuvėdų švėdų bankus , vienžo . Aha , o kur dingo tautiniai bankai Nida , Tauras , Sekundė , LAIB ir dar aštuoni ? A? A?

Anonimui

Sveikinu, uždarius mūzas iki pirmadienio. Gandragalviai uždarė mokytojus ministerijoje iki pirmadienio. Tu ištikimas gandragalvis, priklausąs Karbauskio pagonims

Anonimas

Viskas , 15,00 - mūzos uždarytos iki pirmadienio 10,00.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS