Nemarumas ir iliuzija | KaunoDiena.lt

NEMARUMAS IR ILIUZIJA

Trys pasaulio čempiono medaliai ir 1 281 įvartis per karjerą – to daugiau nei pakanka futbolo karalių karaliaus titului, kurio neabejotinai vertas Didysis Pele, po visų žemiškųjų pergalių ir skausmų galiausiai atgulęs inscenizuotame stadione-mauzoliejuje aukščiausiose planetos kapinėse. Čia futbolo legendos balzamuoti palaikai nuo šiol ilsėsis dirbtinės vejos viduryje įkomponuotame karste.

Suvokdamas, kad fizinio kūno laikas šioje žemėje ribotas, legendinis brazilas amžinąją dvasinės ramybės bei tylos vietą rinkosi gerokai iš anksto. Ir niekas neginčija jo karališkų užmojų, nes jis to vertas.

Netolimoje istorijoje buvo ir daugiau tokių, kurie troško karališko nemarumo ir šlovinimo, nors klausimas, ar ne amžinos užmaršties jie labiau buvo nusipelnę. Štai rusų bolševikų vado kūną iš pradžių norėta užšaldyti, viliantis kada nors ateityje atgaivinti velionį. Vėliau apsistota prie balzamavimo idėjos, panašu, išsigandus, kad iš mirusiųjų pasaulio sugrąžintas Iljičius nesukeltų dar didesnio chaoso gyvųjų pasaulyje. Šituo klausimu gamtos dėsnių nenorėjo laužyti net antikristai.

Suvokdamas, kad fizinio kūno laikas šioje žemėje ribotas, legendinis brazilas amžinąją dvasinės ramybės bei tylos vietą rinkosi gerokai iš anksto.

Vis dėlto siekis gulėti stikliniame karste amžinai jaunu veidu raudonųjų tradicijose išliko ir vėliau.

Taip palaidotas buvo Kinijos diktatorius Mao ir Vietnamo vadovas Ho Chi Minhas bei Šiaurės Korėjos didysis tėvas Kim Il Sungas.

Faraoniškų laidotuvių planų būta dar prieš dešimtį metų ir Venesueloje, kai visiems laikams akis užmerkė buvęs oro desantininkas, žavėjęs vargšus ir kėlęs įtūžį turtingiesiems, prezidentas Hugo Chavezas.

Tada prabilta, jog socialistas turėtų būti balzamuotas ir "amžinai laikomas stikliniame karste" kalnų kareivinėse, kur kadaise planavo savo nepavykusį perversmą, bet idėjos atsisakyta, nes procedūrai kūną būtų reikėję ilgam išsiųsti į Rusiją.

P. S. Kažin, kokių nurodymų dėl ceremonijos turi asmuo, kurio mirties pastaruosius dešimt mėnesių laukiama labiausiai?

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

įdomu

ar ožka žino kad pasaulį tebevaldo bolševizmas. Ir kas tai yra bolševizmas? Labai paprasta, balsuojant dėl kokio projekto, įstatymo daugiausiai balsų surinkusi grupė yra bolševikai. Nuo rus bolšie.

Anonimas

Čia tamsta apie mūsų tatuką užsiminėt ar ką ? Ir man įdomu....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS