(Ne)ramūs vakarai | KaunoDiena.lt

(NE)RAMŪS VAKARAI

Keisti tie vakarai be didžiojo futbolo, Eurolygos krepšinio ir be kitų sportinių desertų. Bent jau tikriesiems sporto gurmanams. Prieš beveik dvi savaites nusileidus Eurolygos uždangai, praėjusį savaitgalį finišo tiesę kirto ir UEFA Čempionų lyga. Ir Belgrade, ir Kijeve triumfavo Madrido "Real" komandos. Tad klausimų, kur šiuo metu yra Europos sporto sostinė, kaip ir nebekyla.

"Real" organizacijos triumfas dviejose populiariausiose komandinėse sporto šakose neturėtų stebinti. Karališkojo klubo pavadinimas, statusas ir, žinoma, biudžetas įpareigoja. Tačiau dideli pinigai ir garsus vardas – dar ne viskas. Europoje ne vienas ir ne du konkurentai gali pasigirti bent jau ne kuklesne, o krepšinyje ir gerokai storesne pinigine. Tad pergalės neatsiejamos ir nuo sėkmės. Kas jau kas, o "Liverpool" ekipos vartų sargas Lorisas Kariusas neleis meluoti. Jei ne siaubingos šio vokiečio klaidos, dar nežinia, kaip būtų pasibaigęs mūšis dėl prestižiškiausio klubų trofėjaus. O ir Garethas Bale’as įvarčiu paverčia toli gražu ne kiekvieną spyrį per save. Tačiau finale ėmė ir pataikė idealiai.

Kol nelaimėlis L.Kariusas, iki finalo akistatos laikytas vienu perspektyviausių pasaulio vartininkų, mėgina atsikvošėti nuo nokautuojančio smūgio ir grasinimų mirtimi, Čempionų lygos atgarsiai pasivijo ir Afriką. Beveik 100 mln. Egipto gyventojų meldžiasi, kad Mohamedas Salah spėtų atsigauti iki pasaulio čempionato starto. "Liverpool" puolėjas, finale kontroversiškomis aplinkybėmis patyręs peties traumą, lenktyniauja su laiku. Jei geriausias šio sezono Anglijos lygos, o realiai ir visų pasaulio lygų kartu sudėjus, žaidėjas lenktynių nelaimės, verks ne tik egiptiečiai, bet ir visi futbolo estetai, vertinantys šio žaidimo grožį. Juk planetos pirmenybės netektų šiuo metu bene ryškiausio kamuolio burtininko. Bet nepraraskime vilties, kol kas prognozės – optimistinės, o iki planetos pirmenybių – dar geros dvi savaitės.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kvinteta

Balejinsiu uz Anglus

Robertas

Laukiam word cup labai labai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS