Nevaikiški klausimai | KaunoDiena.lt

NEVAIKIŠKI KLAUSIMAI

Pavasarėjant Seimas rudens sesiją baigė nebaigęs tiesinti "vaikų nemušimo ir iš tėvų neatėmimo" įstatymo. O juk įstatymas kaip įstatymas. Nei geras, nei blogas. Vaikų mušti negalima. Apskritai nieko negalima mušti. Jei per aukštai kyla ranka, ko gero, tai psichinis sutrikimas, Baudžiamajame kodekse vadinamas paprasčiau, chuliganizmu. Atiminėjimas irgi minimas Baudžiamajame kodekse, įvardijamas plėšikavimu. Vaikų atėmimo tarnybos apie tai pagalvoti neįpareigotos. Jos žino tik vieną įstatymą. "Atėmimo".

Kodėl taip uoliai valstybės pareigūnai nesilaiko ir kitų Lietuvoje lyg dar ir tebegaliojančių įstatymų? Pavyzdžiui, neteisėto praturtėjimo. Per beveik 30 nepriklausomybės metų tokių atvejų aptikta tiek, lyg pelės priverkta. Ant vieno žmogaus rankų pirštų suskaičiuotum. Sunku su pelėsiniais milijonieriais. O su vaikais, ką? Lengva. Ėmei ir atėmei.

Gal ir reikia atimti. Jei tėvas su motina šviesią dieną su tamsia naktimi maišo. Jei ranka tvirčiau butelį nei vaiko ranką laiko. Reikia.

Visko gyvenime būna ir net pasitaiko. Baisūs mūsų ne "vaikų nemušimo", "moterų nemušimo", net "vyrų nemušimo" įstatymai. Baisūs mūsų tyrimai. Jei Kretingoje atėmus vaikus reikėjo 7 (septynis!) mėnesius aiškintis, kaip atsiranda mėlynės, reikėtų kalbėti apie būtinąją pagalbą valdininkijai. Kodėl tik tėvai siunčiami pas psichologą? Valdininkijos, pareigūnų irgi reikėtų paklausti: "Norite apie tai pasikalbėti?"

Norvegijoje 2011-aisiais 77 žmones nužudžiusio pamišėlio Anderso Breiviko byla ištirta per tiek laiko, kiek prireikė Lietuvos teismams, prokurorams, ekspertams ir savo teisių gynėjams iš vaikų tarnybų pažiūrėti į Kretingoje atimtų vaikų mamos rankoje laikomą pažymą, kodėl sūneliui atsiranda mėlynių. Rankoje laikomą.

"Vaikų nemušimo" įstatymas geras. Reikėtų išleisti "uolios valdininkijos baudžiamąjį kodeksą". Kad vaiko atėmimo byla būtų išnagrinėta per 7 (septynias!) valandas, o ne per 7 (septynis!) mėnesius. Padėtų. Valdininkija mėgsta įstatymo raidę.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

prabego daug ,daug metu...bet mes nepamirsom ,ir negali isnykti is samones ziaurus tevo musimai;jis [[ne ,ne jis nebuvo girtuoklis ,ne,ji aplinkiniai laikee inteligentu],tas uzurpatorius,buvo jis apsoliutus blaivininkas,nerukantis,taciau uzrakines duris is vidaus jis rasdavo priezasti dauzyti kumsciais mama,ir mus vaikus kareivisku dirzu [priezastys galejo buti net juokingos nelaiku sukviesti vaikai is kiemo namo;dvejetukas dienorastyje,nelaiku suplauti indai,ne taip supiaustyta duona;paveluotai gryzus is sokiu vakaro] tas "inteligentas -uzurpatorius,tiesiog jausdavo malonuma,idauzyti vaikus ir maldaujancia pasgaileti mama..Ne ,vyru jis nepuldavo jis tiesiog ju bijojo.ir daugiauLietuvoje yra tokiu "vyru".bet juos niekas nebaudzia ,nes jie ne girtuokliai,pasitempe, uzurpatoriai musantys savo seimos narius iki jie ms pavargsta ranka…..biauru. kas sukuria tokius antzmogius???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS