Politikų cirkuliacija | KaunoDiena.lt

POLITIKŲ CIRKULIACIJA

Socialinės akcijos, skatinančios empatiją, – ne naujiena. Viešojo transporto vairuotojų bandymą pabūti neįgaliųjų kailyje Lietuvos žmonių su negalia sąjungos vadovai pavadino istoriniu įvykiu, mažinančių socialiai pažeidžiamų žmonių atskirtį. Vairuotojai sėdo į neįgaliųjų vežimėlius, kad geriau suprastų, kaip sekasi jų keleiviams įveikti iškylančius sunkumus. Gražu, sveikintina, naudinga.

O štai, kai žemės ūkio ministras Giedrius Surplys leidžiasi kumečiauti, istoriniu įvykiu nekvepia. Pirmasis po nepriklausomybės atkūrimo ministras, žemės ūkiui vadovaujantis be jokios patirties, imasi pildyti spragas: kostiumą kartą per mėnesį keis į darbo drabužius, mosuos šake, kratys pašarus, vairuos traktorių, melš ožkas... Praėjusią savaitę išreiškęs susirūpinimą, kad vos 5 proc. Žemės ūkio ministerijos darbuotojų turi žemdirbišką diplomą, kvies ir savo pavaldinius drauge vykti į kaimus.

Spėkite, kur įvyko tokio suartėjimo su žagre premjera? Atspėjote iš pirmo karto – Šakių rajone, Griškabūdžio žemės ūkio bendrovėje. Būtent Zanavykų apygardoje G.Surplys rugsėjį bandys užimti laisvą Seimo nario vietą, mandato atsisakius šioje apygardoje išrinktam Mindaugui Basčiui.

Netradicinėmis iniciatyvomis garsėjantis ministras G.Surplys teigia, kad Griškabūdžio bendrovėje drauge su juo "savanoriškai" nugarą lenkė dar keli ministerijos valdininkai. Ministras įsitikinęs, kad ir kitiems jo pavaldiniams būtų sveika pajudėti iš kabinetų į tokias savaitgalio talkas.

Darbuotojai ir taip širsta dėl planų ministeriją perkelti į Kauną, bet vadovo darbo piruetai glumina: nepabijoti keltis į Kauną tarnautojus drąsino ministro pakviestas kunigas, ministras žemdirbiams nuo gamtos stichijų saugotis patarė maldomis, pats Didžiuosiuose Žemaičių Kalvarijos atlaiduose meldęs Aukščiausiojo lietaus. O penktadieniais ministerijoje vadovo nurodymu skamba muzika – reikia atsipūsti po darbo savaitės...

Šiomis dienomis Kaune vyksta šiuolaikinio cirko festivalis "Cirkuliacija" – gražu, daug teigiamų emocijų. Bet kai cirkas vyksta valdžios ešelonuose, graudu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS