Politinė torpeda | KaunoDiena.lt

POLITINĖ TORPEDA

Neseniai viena apklausų bendrovė paskelbė, esą Gintauto Palucko vadovaujami socialdemokratai pagal populiarumą aplenkė "valstiečius".

Keista, kaip partijos, atsisakiusios valdžios ir praktiškai nebematomos viešojoje erdvėje, populiarumas gali augti! Nors iš tiesų nieko čia keisto: vadinamosios visuomenės apklausos seniai tapo indoktrinacijos instrumentu. Pavyzdžiui, šnekant apie prezidento rinkimus, visuomenei nuolat pristatomi tik tie patys tris kandidatai: bankininkas Gitanas Nausėda, premjeras Saulius Skvernelis ir Kauno meras Visvaldas Matijošaitis. Ar daugiau potencialių kandidatų nėra?

Susidaro įspūdis, kad sąmoningai formuojama nuomonė, jog tik šie trys politikai gali rungtis dėl S.Daukanto rūmų šeimininko posto.

Grįžtant prie G.Palucko socialdemokratų, pasitraukę iš koalicijos su "valstiečiais" ir paskelbę savąjį manifestą, jie daugiau nieko nenuveikė. Mažų mažiausiai turėjome matyti aktyvų socialdemokratų darbą su profsąjungomis, kitų kairiųjų idėjų siūlymą ir įgyvendinimą. Nieko nėra. Maža to, partijos viduje neseniai kilo konfliktas dėl galbūt neteisėtai panaudotų partijos lėšų, be to, paaiškėjo, kad partijos lyderio G.Palucko brolis Danas Paluckas 2002 m. buvo baustas Italijoje ir to neprisipažino Vyriausiajai rinkimų komisijai. Vėliau dar sekė išvedžiojimai, esą D.Paluckas nežinojo apie baustumą, o tai jau priminė absurdo teatrą.

Nėra jokių objektyvių kriterijų, kurie leistų galvoti, kad G.Palucko vadovaujamų socialdemokratų populiarumas auga. Maža to, ši partija net neturi ambicijų būti valdžioje ir tai puikiai įrodo sprendimas trauktis iš koalicijos su "valstiečiais". Nereikia būtų politologu, kad suvoktum, jog, be "valstiečių", G.Paluckas daugiau neturi su kuo formuoti koalicijos. Nebent tikėti, kad konservatoriai ir liberalai pritars kairuoliškam G.Palucko manifestui... Tačiau skamba daugiau nei juokingai.

Tad išvada paprasta: G.Palucko socialdemokratai tėra politinė torpeda, nutaikyta į "valstiečius".

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

jo

mums turi buti ne partijos o reikia rinkti pavardemis kiek vienoj partijoi yra visokiu plauko kandidatu mums reikia rinkti saziningus ;;;;;;blinkeviciute gylis ir ttt tik ne nauseda skverneli palucka ir ttt zmones galvokit raso lietuvai nuospredi ;;;;;;;;;

Nunu

Ką padarysi kad plūgai apsišiko, dabar partijos gali nieko nedaryt ir jų reitingai kils, nes gandragalviai daro bulbul...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS