Procesinis chaosas | KaunoDiena.lt

PROCESINIS CHAOSAS

Demokratija lietuviškai: nuo sunkių darbų išvargę Seimo nariai ilsėsis net 40, o paprasti darbuotojai – tik 20 darbo dienų. Jums bazinė pensija – 120, minimali alga – 380, jiems – 2 tūkst. eurų. Nuostabu, ar ne?

Ir niekam čia neįdomu, kad Seimo nario darbas nė iš tolo neprimena to, kurį tenka atidirbti pas tikrą darbdavį. Jam tuščių plepalų nepamėtėsi ("dirbome net sušilę"), nes reikia ne apsimestinės patetikos, o rezultato. Jo nebus, nebus ir tavo darbo vietos.

Bet visa tai galioja privačiame sektoriuje. Nomenklatūriniame zooparke įsitvirtino visai kiti dėsniai. O jei rezultatas išstenimas, tai sunkiai ir sudėtingai, – pastangos labai jau panašios į komplikuotą gimdymą, pribuvėjų chorui isteriškai traukiant "Aleliuja". Kiekvienas darbas, jei jis vis dėlto atliekamas, tai tik pareigybinėje instrukcijoje prieš tai paskaičius, ką privalu dirbti, o ką ne. Sugalvotas net terminas – "kompetencijos ribose".

Šiame tąsymesi ištirpsta darbo esmė ir prasmė, nes daugelis nomenklatūros gyvių įsitikinę, kad procesas – svarbesnis už rezultatą. O procesą galima paversti darbo kančių imitacijomis, kurias patys tautos tarnai įsivertina labai brangiai.

Štai ir V.Pranckietis, iš pažiūros padorus žmogus, visai ne vagis, padejavo, koks įtemptas ir sunkus tas Seimo nario darbas. Suprask: dėl to ir atostogos turi būti žmoniškos, ir atostoginiai – padorūs.

Tik jei Seime išties būtų siekiama rezultatų, jau šiandien matytume tai, kas rinkėjams žadėta: dvi ministerijas – Kaune, vieną – panaikintą, Seimą – sumažintą bent jau iki 101 asmens, o viešąjį sektorių – mažesnį už bankrutavusios Graikijos.

Tačiau vietoj rezultatų matome Gretos ir Ramūno pasitąsymų paskvilį ir nesibaigiantį chaosą valdžios viršūnėlėse. Suprantama, juk procesas ten – už viską svarbesnis.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

gdaniella017@gmail.com

sprendimas Jūsų finansinių problemų (gdaniella017@gmail.com) Sveiki Ponas ir ponia Jūs ieškote verslo paskolos, asmeninės paskolos, būsto paskolos, automobilių paskolos, studento paskolą, paskolos skolos konsolidavimas, rizikos kapitalo ir tt. Arba jums buvo atsisakyta paskolą bankui ar finansų įstaiga vieną ar daugiau priežasčių? Jūs esate tinkamoje vietoje jūsų paskola sprendimai! Aš esu privatus skolintojas, aš suteikti paskolas įmonėms ir privatiems asmenims, nuo 2000 € iki 8.000.000 € visiems, rimtai apie mažomis palūkanų norma 2% per metus. Jeigu mūsų sąlygos yra palankios, tada jūs galite gauti paskolą per 48 valandas nuo prašymo gavimo dienos. Norėdami gauti daugiau informacijos, Prašome susisiekti su mumis dėl jūsų asmeninės paskolos mail gdaniella017@gmail.com

gaila

Lietuvos ir jos liaudies,kai tokie seimunai ,ju darbas ,ju pareiskimai priimami neadekvatus savo svarbumu ir nauda Lietuvai istatymai,elementaraus orumo ,savigarbos ir atsakomybes uz savo darbus neturejimas.Teisingas straipsnis0tik kas nuo jo paskaitymo pasikeis...

greitas ir patikimas paskolos pasiūlymas visiems

sprendimas jūsų kredito problemos (gdaniella017@gmail.com) Sveiki Ponas ir ponia Ieškote verslo paskolos, asmeninės paskolos, būsto paskolos, automobilių paskolos, studento paskolą, paskolos skolos konsolidavimas, rizikos kapitalo ir tt. Arba jums buvo atsisakyta paskolą bankui ar finansų įstaiga vieną ar daugiau priežasčių? Jūs esate tinkamoje vietoje jūsų paskola sprendimai! Aš esu privatus skolintojas, aš suteikti paskolas įmonėms ir privatiems asmenims, nuo 2000 € iki 8.000.000 € visiems, rimtai apie mažomis palūkanų norma 2% per metus. Jeigu mūsų sąlygos yra palankios, tada jūs galite gauti paskolą per 48 valandas nuo prašymo gavimo dienos. Norėdami gauti daugiau informacijos, Prašome susisiekti su mumis dėl jūsų asmeninės paskolos mail gdaniella017@gmail.com
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS