Profesionalūs mičiurinai | KaunoDiena.lt

PROFESIONALŪS MIČIURINAI

Šios profesionalų Vyriausybės ministrai savo pavardes į Lietuvos istoriją įsirašys didžiosiomis raidėmis. Už bandymus viską sujungti, viską sukryžminti. Neabejotinai nori pranokti vieną žymiausių XIX a. pabaigos – XX a. pradžios pasaulio biologų-selekcininkų rusą Ivaną Mičiuriną, išvedusį gausybę naujų augalų veislių.

Šiuo metu mūsiškiai mičiurinai bando sukryžminti aukštąsias mokyklas. Švietimo ir mokslo ministerija atliks bandymus, kas atsitiks sujungus Lietuvos sporto kalvę su Lietuvos žmonių ir gyvūnų gydytojų universitetu. Tai laukia ir kitų universitetų. Tik karo akademijos su A.Stulginskio universitetu kažkodėl nekiša po vienu stogu, nors ir vieną, ir kitą baigusieji po laukus su sunkiąja technika duodasi.

Kas iš to užaugs ir kokius mokslo vaisius skinsime, sužinosime jau valdant kitai Vyriausybei.

Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė jungs Lietuvių kalbos, Lietuvos istorijos, Lietuvių literatūros ir tautosakos, Lietuvos kultūros tyrimų institutus bei Lietuvos gyventojų genocido tyrimų centrą. Kas yra bendro tarp keturių lituanistinių institutų ir Lietuvos genocido ir rezistencijos tyrimų centro? Nieko. Bet bus. Kai institutai patirs genocidą.

Visuomenei dramas ir melo'dramas, komedijas ir tragedijas be bilietų rodo aktoriai iš profesionalų kolektyvų – Vyriausybės ir Seimo.

Ne tik J.Petrauskienė bandymų lauke rankoves atsiraitojusi. Neseniai viešumon nutekėjo informacija, kad Kultūros ministerijoje guli planas jungti teatrus. Tiesa, ministrė Lijana Ruokytė-Jonsson viešai atsižegnojo nuo tokių planų. Nemeluokite, ministre, bedieviai nesižegnoja. Tik tuos ketinimus jūs pavadinote vienu iš keleto variantų.

Štai tas variantas: na, kam gi Kaunui muzikinis teatras? Kam lėlių? Kam dramos? Per daug ir Klaipėdoje. Ir Vilniuje. Svarstyta, kad sukryžminus teatrus išdygtų bent pora balaganų ant ratų, kurie keliautų po šalį, juokintų ir virkdytų ne tik kultūros visuomenę, bet visą liaudį.

Bet ir to gal nereikia. Visuomenei dramas ir melo'dramas, komedijas ir tragedijas be bilietų rodo aktoriai iš profesionalų kolektyvų – Vyriausybės ir Seimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Gyvenimas pagal Zdramį

Geriau nieko nedaryti, tik nedarantiems duokit pinigų (geriau neribotai)

Cha cha cha

Taiklus, įdomus ir linksmas mus valdančių profesionalių idiotų įvertinimas.

>

Ir ka ,cia,bepridursi ...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS