Realybė išvirkščiomis pėdkelnėmis | KaunoDiena.lt

REALYBĖ IŠVIRKŠČIOMIS PĖDKELNĖMIS

Mūsų realybė dažnai panaši į išvirkščiai pėdkelnes užsimovusią lunatikę. Nei šis, nei tas. Štai ir praėjusią savaitę iki pat premjero ir Prezidentės apsisvaidymo "molotovais" aitrinomės grėsmėmis bei priešais.

Sakykite, koks politinis Kremliaus liokajus išprievartavo tiek VSD, tiek Antrąjį departamentą viešinti tai, kas neturėtų būti vieša? Ir tai vyksta kiekvienų metų pradžioje, kai GRU ir FSB, planuodamos mums priešiškų veiksmų perspektyvą, iš mūsų pačių sužino, kokie yra Lietuvos spec. tarnybų veiklos prioritetai.

Kaip esant tokiai įtemptai geopolitinei situacijai galima šitaip neatsakingai elgtis su strateginėmis mūsų institucijomis, įtartiniems civiliams dar ir suteikiant galimybę VSD tampyti po teismus? Betrūksta, kad politikai išreikalautų skelbti informacijos šaltinius, operatyvinės veiklos ataskaitas ir žvalgų adresus. Maskva savo šnipų ordą iškart galėtų paleisti į atsargą.

Ar įmanoma bent minutę įsivaizduoti, kad "Mossad" arba MI6 taip viešintų, ką veikia, su kokiomis grėsmėmis kovoja ir kas yra nacijos priešai? Juk tai valstybės paslapties dalykai.

Pas mus paslapčių nėra, kaip ir sveiko proto. Nekalbant jau, kad saugumo ekspertais gali skelbtis bet kas: ir iš darbo išmestas komjaunuolis žurnalistas, ir buvęs nomenklatūrinis LKP CK subinlaižys.

Štai ir turime viešąjį postkomunistinį marazmą, kai vienas rimtu veidu aiškina, jog Lietuvoje veikia Rusijos kandidatas į prezidentus, o kitas už valstybės pinigus rašinėja, kad Niujorke lietuvių įkurtas KGB veiklą demaskuojantis muziejus yra mėginimas reabilituoti sovietiją.

Kokiu protezu reikia galvoti, kad šitaip nusikliedėtum? Remiantis tokia psichiką sekinančia logika galima teigti, kad ir Karo muziejus propaguoja karą, todėl jį būtina uždaryti.

Bet net ir mūsų realybei vaipantis lyg lunatikei išvirkščiomis pėdkelnėmis, vieną dieną vis tiek išaiškės, kam labiausiai naudinga mitais ir somnambulizmu šeriama viešoji silpnaprotystė. Galbūt net po rinkimų gegužę.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

primityvus rašinėlis, iš serijos"kremlius tikrai nepuola"

vienintelis įdomumas,- Sauliukas susidomėjo pėdkelnėmis. Gal jau turim naują transvestitą ?

Klausimas

O gal tos sąmoningos ar nesąmoningos kalbos apie kremliaus kandidatą reikalingos vien del to,kad pridengti jau esanti valdžioje kurį veikėją??

Taip ar kitaip

bet čia kalba eina apie labai rimtus dalykus. Kas ištikrujų liepė VSD skelbti kieikvienais metais atsakaitas? Juk to anksčiau nebuvo ir VSD dirbo ne mažiau produktyviai negu dabar. Juk anksčiau atasakaitų neskelbdavo,ir iš vis net niekas nežinojo, ką jie veikia, nekalbant jau apie žvalgybininkus. Dabar kažkas juos "apšvietė", kaip ir jų prioritetus vien tam, kad kuo labiau būtų sukiršinti viduje lietuviai, o kažkas pasirodytų politikoje labai išmintingu arba išmintinga. Labai didelis klausimas kodėl taip buvo padaryta.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS