Rinkimų koziriai – širdys? | KaunoDiena.lt

RINKIMŲ KOZIRIAI – ŠIRDYS?

Kauniečiai – laimės kūdikiai, savo merą išsirinko vienu ypu, be jokių antrųjų pasispardymų. Ir ne tik jie. Iš viso 19 savivaldybių gyventojai pasirinko savo artimiausią aukščiausiąjį vadovą pirmuoju bandymu. O štai kitų širdys po pirmojo rato dar dvi savaites plėšėsi perpus, kam patikėti mero skeptrą.

Truputis jaudulio, kad ir politinio, nėra blogai. Sako, net sveika širdžiai. Grūdina sunkesniems gyvenimo išbandymams nei savivaldos rinkimai.

Kad jaudulio nebūtų per mažai, viešojoje erdvėje šliūkštelta keletas kibirėlių informacijos, galinčios padėti apsispręsti. Pavyzdžiui, vilniečiai iš kadenciją baigiančio mero Remigijaus Šimašiaus sužinojo, kad likus dviem dienoms iki rinkimų sostinė rieda į naują transporto erą – perkami penki elektriniai autobusai. Ir kaip tam Šimašiui taip pavyko? Ketverius metus, piššš, nepavyko, bet paskutinę akimirką įvyko stebuklas – susitarė. Koks geras šis pretendentas. Ir koks blogas kitas. Vienas, kuris valdo miestelėnų pinigus, už juos perka ateities viešąjį transportą, o kitas, kuris nevaldo, kažkodėl neperka. Kažkodėl.

Ar klaipėdiečiams lengviau buvo apsispręsti balsuojant už savo pasirinktą merą? Sutapimas, likus trims dienoms iki kovo 17-osios, antrojo rinkimų turo dienos (na, savaime aišku, mėnesiu anksčiau negalėjo ir savaite vėliau negalėjo), Vilniaus apygardos teismas pradėjo nagrinėti Klaipėdos jūrų uosto 1,9 mln. eurų vertės ieškinį buvusiam jo vadovui, Liberalų sąjūdžio pirmininkui Eugenijui Gentvilui. Koks geras pretendentas į uostamiesčio merus Arvydas Vaitkus, nes tai jo vadovaujamas jūrų uostas pateikė ieškinį nenaudėliui Gentvilui. Tam pačiam Gentvilui, su kurio vėliava iki pat rinkimų stovėjo antrasis pretendentas į Klaipėdos merus Vytautas Grubliauskas.

Rinkimai – kaip lošimas kortomis. Sukčiauti uždrausta, bet visada kažkieno rankose koziriai, kažkam gera korta neiškrito. Kas laimės? Laimėti visada nori rinkėjai, bet jiems belieka po rinkimų stalu pretendentų išmėtytas kortas surinkti.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

12

na ,o kokius kozirius numatote prezidento rinkimų žaidime? juk jūs analizatorius. Renkate analizus po. Dream on į priekį. Įspūdis,- bijau, o jei suklysiu? Gal sumažins ne tik Seimo narių skaičių referendumu, bet ir politrukų, atspr. , politologų. Kada Valatkai į pensiją?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS