Sąrašas su klaustukais | KaunoDiena.lt

SĄRAŠAS SU KLAUSTUKAIS

Kol Dainius Adomaitis vakar viešbutyje Kauno centre pristatė savo kol kas dar nedrąsiai pradėtą kurti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės viziją, vienas svarbiausių jos kandidatų ramiai užkandžiavo netoliese esančiame restorane. Donatas Motiejūnas dar nesuka galvos dėl artėjančio Europos čempionato, tačiau išvadas po niūraus praėjusio sezono neabejotinai pasidarė. Viena apmaudžiausių jo praleistų progų – pro šalį praplaukusios Rio de Žaneiro olimpinės žaidynės.

Ekipos treneris, dėliodamasis rekordiškai ilgą, net 31 žaidėjo sąrašą, įtraukė į jį ne vieną abejonių keliantį pretendentą. Vis dėlto jaunųjų žalgiriečių Lauryno Biručio, Gyčio Masiulio ar septyniolikmečio "Barcelona" dublerio Arno Veličkos kandidatūros įrašytos žvelgiant į tolimą perspektyvą, o link veteranų amžiaus artėjančių ir rinktinėje senokai nešmėžavusių Martyno Gecevičiaus ar Deivido Dulkio šansus likti galutiniame dvyliktuke jau dabar galima vertinti nuliu.

Tačiau D.Motiejūno pavardę D.Adomaitis turėjo pabraukti ryškiai. Ne per vieną sezoną NBA ir pajėgiuose Europos klubuose patirties sukaupęs 213 cm ūgio atletas gali tapti kertiniu naujosios rinktinės nariu. Pasiekęs krepšininkui optimalų amžių, kaip pats tikina, visiškai išsprendęs jo karjeros pernai vos nesužlugdžiusias sveikatos problemas, D-Mo turi dar vieną kozirį. Jį veda žvėriška motyvacija įrodyti, kad vos 4 taškų ir 3 atkovotų kamuolių vidurkis toli gražu nėra jo galimybių ribos.

Pats aukštaūgis neslepia, kad ši vasara jam bus kritinė ir nepaprastai svarbi žvelgiant į ateitį. Laikina sutartis su Naujojo Orleano "Pelicans" baigėsi, o kiti NBA klubai milijonų nesiūlys, jei nebus tikri, kad lietuvis gali gerokai daugiau. Tą daugiau D.Motiejūnas galėtų parodyti kaip tik Europos čempionate. Ypač jei kausis petys petin su Jonu Valančiūnu ir Domantu Saboniu. O krepšinio gerbėjams trijų lietuviškų bokštų iš NBA pasirodymas taptų ilgai lauktos svajonės išsipildymu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS