Skaudu, bet ne mirtina | KaunoDiena.lt

SKAUDU, BET NE MIRTINA

Likimas galėjo smogti ir skaudžiau. Žinoma, kad galėjo! Jei vietoj žemiausio ir bene jauniausio žaidėjo būtų iškritęs Jonas Valančiūnas. Arba Jonas Mačiulis. Juk būtų kur kas apmaudžiau, tiesa?

Tačiau faktas niūrus: Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė į Europos čempionatą vyks be Luko Lekavičiaus. 183 cm ūgio gynėjas visiškai nereikšmingose rungtynėse su Islandija susilaužė pėdą.

Buvęs žalgirietis šią vasarą per aštuonerias kontrolines rungtynes pelnydavo vidutiniškai po 6,4 taško, atlikdavo po 2,4 rezultatyvaus perdavimo ir atkovodavo po 2,1 kamuolio. Statistika – stabili, bet ne pribloškianti. Tačiau vien skaičiais L.Lekavičiaus netekties nepasversi. Kaip ir 23 metai nenusako jo patirties krepšinio aikštėje. Aukščiausio lygio patirties.

Senojo žemyno pirmenybės krepšininkui būtų tapusios jau antrosiomis po nedrąsaus debiuto Jono Kazlausko kariaunoje 2015-aisiais. Per tą laiką Lukas akivaizdžiai subrendo. Žaibo Makvyno pravardę dėl savo staigumo gavęs gynėjas tapo visaverte pamaina pagrindiniam rinktinės įžaidėjui Mantui Kalniečiui. Šią vasarą gautas solidus Atėnų "Panathinaikos" klubo pasiūlymas puikiausiai tai patvirtina. Atrodė, kad lietuvių "mažiukai", savo rankose laikantys visas žaidimo gijas, pirmą kartą po daugelio metų bus patikimiausia rinktinės grandis.

Viskas subyrėjo akimirksniu. Vienas nevykęs judesys ir L.Lekavičius, skausmo perkreiptu veidu paliko Šiaulių areną o, kaip paaiškėjo netrukus, ir rinktinės stovyklą. Paaukojęs mėnesį alinančiam darbui treniruotėse, iki čempionato starto neištempęs vos savaitės.

Luką pakeisiantis Adas Juškevičius jam neprilygsta statistiniais rodikliais, bet jis turi labai svarų kozirį – 2014-aisiais netikėtai susižeidus M.Kalniečiui būtent šis kaunietis drąsiai užsikrovė įžaidėjo naštą pasaulio čempionate Ispanijoje. Ir kinkų nedrebino. Atlikdamas tai, ko iš jo prašė treneriai. Tikėkimės, neišskys ir šiemet. Juk labiausiai bijo tų, kurie nebijo nieko.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Luko tevas

Labai geras straipsnis, skaiciau bent 12 kartu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS