Taisyklės – tik kvailiams | KaunoDiena.lt

TAISYKLĖS – TIK KVAILIAMS

Įsivaizduokime situaciją: milžinišku greičiu miesto gatvėmis skriejantis automobilis kerta sankryžą degant raudonam šviesoforo signalui, nepraleidžia pėsčiųjų, nestoja stabdomas policijos. Galiausiai sutramdžius pažeidėją paaiškėja, kad šis dar buvo ir girtas. Tačiau teismas šiurkščiai nusižengusį vairuotoją visiškai išteisina paaiškindamas taip: iš esmės taisyklių laikytis reikia, bet kartais į jas galima ir nusispjauti.

Būtent pagal tokius principus vairuojamas Lietuvos futbolo A lygos mikroautobusas rytoj pajudės į kelionę. Laikantis reglamento jis nebūtų užsipildęs keleiviais, tačiau kaip ir kasmet buvo pritaikytos išimtys. Šiemet pasisekė legendiniam Klaipėdos "Atlantui", kuris taip prigulė žiemos miego, jog atrodė, kad išvis neatsibus. Klaipėdiečius išgelbėjo drąsūs vietos verslininkai ir LFF malonė.

Iš A lygos komandas išneša tik kojomis į priekį, ir tik kai jas galutinai užsmaugia finansinė giltinė. Sportiniai rezultatai, kurie ir turėtų lemti kelialapių likimą, čia neturi jokios įtakos ir reikšmės.

Tad prieš devynis mėnesius truksiantį vojažą startinės lygos pozicijos tokios: aštuonios ekipos ir kukli viltis, kad A lyga netaps visos Europos pajuokos objektu. Tokia būtų tapusi, jei trijų milijonų šalis būtų sukrapščiusi vos šešias ar septynias komandas. Net dukart mažiau, nei žaidžia, pavyzdžiui, nykštukinės Maltos pirmenybėse. Dabar turime europinį minimumą, kuris tuo pat metu Lietuvai yra ir maksimumas.

Šioje paprastutėje aritmetikoje liūdina kitkas. Jau daugelį metų A lygos varžybų reglamente aiškiai įrašyta, kad į žemesnę lygą krenta paskutinę vietą užėmusi komanda ir klubai, neįveikę LFF licencijavimo barjero. Tačiau realybėje taikoma tiek daug išlygų, kad tuoj bus penkmetis, kai šios taisyklės negalioja. Iš A lygos komandas išneša tik kojomis į priekį, ir tik kai jas galutinai užsmaugia finansinė giltinė. Sportiniai rezultatai, kurie ir turėtų lemti kelialapių likimą, čia neturi jokios įtakos ir reikšmės.

Futbolo taisyklės rašomos popieriuje, o jis, kaip žinia, iškenčia viską. Kaip ir Lietuvos futbolo sirgalius.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Lukas

O tai kaip čia taip?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS